Acasă Blog

Cele mai bune filtre de aer conditionat

Cele mai bune filtre de aer conditionat

Filtrele aparatelor de aer conditionat pot fi:

 • permanente (durata lor de viata este egala cu cea a aparatului);
 • periodice (proprietatile dispar dupa un anumit timp);

Deoarece aerul din incapere trece prin aparatul de aer conditionat de foarte multe ori, filtrele ajuta la purificarea sau – in unele cazuri (cand nu au fost curatate ani intregi) – la infectarea acestuia.

Tipuri de filtre ce pot fi prezente la un aer conditionat

 • filtrele clasice de plastic (au rolul de filtrare mecanica grosiera si este indicata spalarea in fiecare sezon de folosinta)
 • filtre electrostatice (distrug alergenii din aer)
 • filtre din catechin (tratate cu extract de ceai verde cu rol de purificare a aerului)
 • filtre din carbune activ (elimina mirosuri neplacute)
 • iltre de ionizare (retin praful si germenii din aer)
 • filtre cu ioni negativi, ce au ca scop prevenirea bolilor respiratorii, contribuie la un somn linistitor si chiar la relaxarea utilizatorului

 

Reparatii aer conditionat Constanta

montaj aer conditionat

Pentru că de cele mai multe ori aparatul de aer condiționat se strică chiar când ai mai multă nevoie de el, este importantă revizia la începutul sezonului.

Firma noastră efectuează revizii și reparații aer condiționat în Constanța și împrejurimi.

Putem interveni pentru orice problemă apărută la aparatul dumneavoastră în cel mai scurt timp!

Defecțiuni posibile/reparații:

 • defecțiuni la placile electronice
 • lipsa freon si scaderea randamentului
 • senzori de temperatură decalibrati (erori E1, E2, E3, E4, E5 – în funcție de producator)
 • transformatoare arse
 • condensatori arși

Revizii/Verificări aparate:

 • verificarea unitatii interioare
 • curațarea filtrelor
 • igienizare radiator
 • curătarea taviței de condens (unde se adună multă mizerie de obicei)
 • verificarea unitații exterioare
 • verificarea presiunii de freon din instalație

Tehnicianul nostru frigotehnist poate face unele recomandări pentru prelungirea duratei de viață a aparatului dumneavoastră de aer condiționat.

Putem să incheiam contracte de mentenanța si revizie a aparatelor de aer condiționat atât cu persoane fizice cat și juridice.

Cum vă puteți da seama ca aparatul de aer condiționat are probleme?

 • aparatul nu mai ‘suflă’ aer rece și, în același timp, pe furtunul de evacuare condens nu curge apă
 • unitatea de la interior nu pornește sau prezintă zgomote ciudate
 • unitatea internă funcționează dar cea de afară (exterioară) nu pornește
 • se aprind leduri intermitent si anormal
 • dupa un timp de funcționare apare zapadă în aparat și practic este suflată în cameră

Este mult mai economică revizia periodică a aparatelor de aer condiționat,  decât reparația acestora!

Reparăm, igienizăm și curățăm, aparate de aer condiționat mărcile: Lg, Samsung, Whirlpool, Daikin, Mitsubishi Electric, Hyundai, Daewoo, Americool, service  aer conditionat Aircool, Gala, Dinamic, Nordstar, Galantz, Osaka, Windsor, Midea, Yuetu, Electra, Tadiran, Ecoclima, Aux, WhiteWestinghouse, Panasonic, DeLonghi, service  aer conditionat Platinium, Mistral, Vortex, Maxwell, Rowe, Akai, Alizze, Polar, Sampo, Sanyo, Fujitsu, Excel, Ariagel, și altele comercializate de pe piața românească.

Efectuăm reparații și verificări aparate în Constanta, Năvodari, Eforie, Costinești, stațiuni și Mangalia. Pentru a lua legătura cu firma noastră, sunați la numărul de telefon afișat pe această pagină

Aer conditionat

Aer conditionat Constanta

Aerul conditionat se refera la racire si dezumificare a aerului din interiorul unei incaperi pentru confort termic.

Pe intelesul tuturor, sistemul de climazare numit aer conditionat inseamna orice forma de racire, incalzire, ventilatie sau dezinfectare care modifica conditia aerului din incapere.

Un aer conditionat este un aparat , sistem de climatizare , sau un mecanism proiectat pentru a stabilii temperatura aerului si umitatea pentu o anumita suprafata (folosit atat pentru incalzire cat si pentru racire, depinzand de proprietatile aerului in acel moment.), de obicei foloseste un ciclu de refrigerare dar cateodata si unul de evaporare , fiind cel mai folosit pentru racirea incaperilor din cladiri sau masini.

Istoria aerului conditionat

Conceptul de aer conditionat este cunoscuta ca au fost aplicate in Roma antica, in cazul in care apeduct de apa a fost circulat prin pereti de anumite case le sa se raceasca.

Ideea de racire a aerului din spatiile inchise a aparut pentru prima data in Egipt. Prima forma de “aparat de aer conditionat” a fost un sistem de apeducte in peretii incaperilor.

Bazata pe folosirea apei reci, metoda era accesibila numai claselor superioare, deoarece apa era o resursa pretioasa la acea vreme. Termenul de “aer conditionat” a aparut in 1906, cand un inginer din industria textila, Stuart Cramer, l-a folosit.

Acesta a experimentat diferite feluri de a ameliora efectele aerului uscat generat de procesul de productie.

Noua dezvoltare pe care Cramer a initiat-o a avut un efect considerabil asupra calitatii aerului din fabrica.

Primele aparate cu rol de a controla umiditatea aerului au fost inventate la inceputul secolului 20 pentru a fi folosite in tipografii.

Aparatele de aer conditionat au inceput sa fie folosite la scara larga in anii 1950, pentru a raci aerul din case sau automobile.

Aparatul de aer conditionat este cel mai simplu aparat folosit pentru racirea incaperilor din casele noastre.

In esenta are patru componente de baza, dispuse in circuit inchis, intr-o anumita ordine: compresorul de freon, condensatorul (o baterie calda + un ventilator), ventilul de expansiune si evaporatorul (o baterie rece + un ventilator).

In cazul aparatului clasic de conditionare, care doar raceste aerul (Only Cooling) aceste componente sunt asezate astfel:

– In unitatea interioara (montat in camera) se afla evaporatorul plus un prim ventilator, care vehiculeaza aerul in camera,

– In unitatea exterioara (montat pe peretele exterior al casei) se afla condensatorul plus al doilea ven3tilator, care il raceste cu aer atmosferic.

Functionarea, oarecum simplificata, a acestui aparat este urmatoarea:

– Aerul este aspirat din incaperea climatizata de catre ventilatorul unitatii interioare, filtrat, racit in bateria evaporatorului si reinsuflat in incapere,

– Caldura preluata de freonul din evaporator este transferata, cu ajutorul compresorului, care ii ridica acestuia presiunea (si temperatura), in condensator unde freonul este fortat de al doilea ventilator sa o cedeze aerului de „racire” atmosferic pe care il incalzeste,

– Urmeaza intoarcerea catre evaporator a freonului astfel racit dupa ce, la trecerea prin ventilul de expansiune, isi scade presiunea (si temperatura)

– Apoi ciclul se reia.

Un termostat de perete ne permite sa fixam, atat temperatura dorita in incapere, cat si viteza de rotatie a ventilatorului unitatii interioare; restul functioneaza automat.

De subliniat ca, odata cu scaderea temperaturii aerului interior, bateria evaporatorului condenseaza si o parte din vaporii de apa continuti de acesta; condensul rezultat se evacueaza, in exterior, printr-o teava separata.

Pompa termica aer-aer

Este aparatul de conditionare descris mai inainte la care, simplificat spus, s-a operat o „mica” modificare prin introducerea a doua ventile (robinete) electromagnetice de inversare.

Aceste ventile permit ca, in sezonul rece, evaporatorul din camera sa „devina” noul condensator, iar condensatorul de afara devine un nou evaporator.

Consecinta principala a schimbarii este faptul ca unitatea interioara (noul condensator) va incalzi aerul din camera, in timp ce unitatea exterioara (noul evaporator) va raci aerul exterior, de aici extragandu-se caldura introdusa de aparat in casa.

O pompa termica aer-aer va incalzi suficient de bine o incapere atata timp cat temperatura aerului exterior va oscila in intervalul 0…+10 oC.

Avantajul unui aparat de aer conditionat

In orice incapere, in care se desfasoara o activitate oarecare au loc degajari nocive (noxe), datorita fie a proceselor productive, fie a oamenilor, daca acestia sunt in numar mai mare.

Scopul principal al ventilarii este acela de a crea in interiorul incaperilor un aer cat mai curat, deci ventilarea actioneaza asupra puritatii aerului.

Efectul de ventilare se bazeaza aproape exclusiv pe proprietatea curentilor de aer de a antrena noxele, de a le dirija spre exterior si de a limita miscarea lor proprie, evitand imprastierea lor in intreg spatiul.

Instalatiile de climatizare asigura o tratare mai complexa a aerului, ele putand realiza si o racire a aerului in sezonul cald si totodata actioneaza asupra umiditatii relative in mod controlat, asigurand in incaperi valorile dorite ale acesteia, indiferent de starea vremii si de degajarile interioare de umiditate.

Prin conditionarea aerului se intelege modificarea parametrilor aerului din spatiile interioare ale hotelurilor,restaurantelor etc., in vederea realizarii si mentinerii unui regim bine determinat de temperatura, umiditate si puritate precum si de miscare, indiferent de conditiile meteorologice exterioare, in vederea asigurarii confortului si sigurantei utilizatorului.

Sistemele de climatizare sunt sisteme complexe, care regleaza atat temperatura, cat si umiditatea aerului din incinta la valori stabilite de catre beneficiar, oricare ar fi valorile acestor parametrii in exteriorul incintei climatizate.

In cazul sistemelor de climatizare performante, se poate realiza chiar si sterilizarea aerului. Sistemele de climatizare obisnuita au in componenta sistemele de ventilare mecanica, de incalzire/racire, de uscare/umidificare si elemente de reglare automata.

Vezi ofertele de aici

Apa calda menajera

Aer conditionat Constanta

Puterea centralei termice in KW sau Kcal/h se calculeaza in functie de necesarul de incalzire dar si de necesarul de apa calda menajera.

Vom analiza aici doar situatia locuintelor unifamiliale si familiale.

Puterea centralei termice va fi: puterea cea mai mare dintre puterea de incalzire si cea de a.c.m., deoarece puterea necesara incalzirii nu se aduna cu puterea necesara pentru prepararea apei calde menajere.
necesarul de incalzire pentru un anumit spatiu se calculeaza in primul rand functie de temperatura optima dorita de dvs, respectiv de celelalte persoane care vor locui in imobil, colaborata cu rezistenta termica a peretilor interiori / exteriori, a suprafetelor vitrate, orientarea cladirii si amplasarea acesteia intr-o anumita zona climatica / geografica.
necesarul / debitul de apa calda menajera se calculeaza functie de numarul mediu de persoane ce vor locui in imobil si functie de numarul de consumatori ( aici ma refer la nr. de bai, bucatarii, WC-uri de servici, lavoare, etc ) ; functie de rezultat se poate opta pentru o centrala termica cu preparare instanta de apa calda menajera sau pentru o centrala termica cu boiler incorporat sau pentru o centrala termica cu incalzire si boiler separat cu incalzire indirecta.

Aceste calcule sunt destul de complexe si recomandarea mea este sa le intocmeasca un specialist, adica proiectantul de instalatii, dar cum nu toata lumea isi permite sa plateasca un proiectant, putem lua in calcul niste coeficienti obtinuti empiric, care reprezinta necesarul de putere termica pentru 1 mc incalzit.

Acest coeficient poate varia intre 30W/mc pentru un imobil foarte bine izolat si 70W/mc pentru un imobil slab izolat termic.

In general in calculul puterii termice se foloseste coeficientul de 50W/mc, aferent unui imobil cu un grad mediu de izolare.

Acesta se inmulteste cu volumul imobilului ( V = suprafata utila x inaltime ) si se obtine puterea termica necesara in W. Puterea termica degajata de convectorii ( radiatoarele ) ce vor fi amplasati in incaperi ar trebui sa depaseasca puterea termica necesara cu aproximativ 10%. Mai exista si o alta varianta de calcul bazata pe acest coeficient, adica puterea necesara pentru intreg imobilul va fi suma tuturor puterilor aferente fiecarui spatiu incalzit din imobil.

Exemplu incalzire: avem un imobil P+E cu o suprafata utila de 150 mp si inaltimea medie pe nivel de 2,8 m. Puterea pentru incalzire va fi egala cu 150 mp x 2,8 m x 50W / mc = 21000 W = 21 KW.

Pentru dimensionarea orientativa, din punct de vedere termic, a sistemului de preparare a apei calde menajere pentru locuinţe, se poate considera un consum normal de apa calda de 50 l/pers/zi, la temperatura de 45°C.

Pentru a calcula sarcina termica necesara incalzirii apei calde in regim instant se va considera un exemplu numeric. Se va considera ca regimul instant echivaleaza cu incalzirea unei cantitati de apa de 10l, de la temperatura de 10°C – la temperatura de 45°C, intr-un interval de 1minut.

De fapt, acest exemplu corespunde incalzirii in regim continuu a apei, de la 10°C la 45°C, cu un debit de 10l/min

Exemplu a.c.m.: Qacm = m x Cw x (tb – tr) = 0,166kg/s x 4,186 KJ / Kg x K x (45
°C – 10°C) = aproximativ 24 KW, unde am avut coeficientii: m = cantitatea de apa calda preparata si Cw = caldura specifica a apei.

Cumuland cele doua exemple vom alege o centrala termica de 24KW cu preparare instanta de apa calda menajera, iar daca se doreste simultaneitate pe 2 bai si numarul de persoane care vor locui in imobil va fi mai mare de 3, putem sa luam in calcul si varianta de centrala termica de 28KW cu boiler incorporat.

Termoseminee Ferroli

Inca de la inceputul existentei omenirii focul a exercitat asupra noastra o  puternica atractie prin energia pe care o degaja iar imblanzirea lui a reprezentat telul suprem. Prin stapanirea acestuia am reusit sa controlam natura si sa ne construim drumul spre civilizatie.

In jurul focului, incalziti de energia lui, ne-am strans in noptile lungi de iarna sa ascultam pe nerasuflate basmele pline de emotie povestite de  bunici sau sa deschidem cu emotie cadourile de Craciun.

Iar acum, in vremurile nostre, aceasta traditie veche de secole este reinventata in  casele nostre de noile game Ferroli de seminee si termoseminee cu peleti.

Clasificare Centrale Termice

aer conditionat constsnta

In viata, unele decizii trebuie luate doar dupa o foarte atenta documentare; Cum aleg centrala termica, ce tip de combustibil sa folosesc, unde o amplasez… sunt doar cateva intrebari la care noi vom incerca sa va venim in ajutor aici.

Puterea Centralei Termice

S-a întâmplat tuturor sa se întoarca de la cumparaturi si sa constate ca produsul nou achizitionat nu este ceea ce cauta.

De cele mai multe ori acest lucru se întâmpla atunci când ajuns în magazin, vânzatorul începe sa îti însire nenumarate modele care mai de care mai performante si mai sofisticate, dar care de multe ori se potrivesc cu ceea ce vrem precum nuca în perete. O astfel de greseala se poate face cu usurinta atunci când cumparam o centrala termica.

Puterea este unul dintre caracteristice principale ale unui astfel de produs.

Pentru apartamente, cele mai uzuale sunt cele de 24 de kw
Acestea reusesc sa faca fata cu brio apartamentelor standard românesti cu doua, trei sau patru camere si sa asigure apa calda pentru una sau doua bai.

În ceea ce priveste apartamentele noi, cu suprafete mari, sau casele, calculul cu privire la dimensionarea corecta a centralei se face în functie de suprafata care trebuie încalzita si de numarul de consumatori de apa calda menajera.

Recomandat este ca înainte de a pleca sa cumparati centrale termice sa cereti opinia unei persoane cu experienta în domeniu.

Un alt tip de clasificare se face în functie de amplasare

Astfel putem vorbi despre:

 • centrale murale
 • centrale de pardoseala

Centralele de pardoseala au puteri mai mari de 24 de kw si în general nu sunt recomandate pentru uz rezidential, iar acolo unde se instaleaza sunt folosite cele pe lemne si nu pe gaz metan.
De asemenea, instalarea unei centrale de pardoseala într-o locuinta impune montarea unui boiler separat pentru producerea apei calde. Pe de alta parte, tinând cont de faptul ca este vorba de o centrala de putere mare, costurile de achizitie si de montare sunt si ele pe masura.

O ultima clasificare se face în functie de combustibilul pe care îl folosesc si se împart în:

 • pe gaz
 • centrale pe lemne
 • cu peleti
 • centrale electrice
 • centrale pe combustibil lichid (motorina)

Centrale termice pe gaz

9. Tehnologia de functionare utilizata face ca centralele pe gaz sa se împarta în:

 • centrale instant
 • conventionale, interzise prin lege pentru comercializare
 • centrale în condensare cu un randament ridicat si dotari complexe

8. Tot în cazul centralelor pe gaz puteti opta pentru:

 • varianta combi, care produce atât apa calda menajera, cât si agent termic sau pentru
 • varianta care produce numai agent termic

În aceasta situatie apa calda poate proveni de la un sistem combinat de boiler sau panouri solare.

O ultima subcategorie include:
– centralele termice cu sau fara acumulareAcestea din urma dispun de un rezervor cu capacitate de pâna la câteva zeci de litri care asigura un aport sporit de apa calda. Din acest motiv, centralele termice cu acumulare sunt recomandate gospodariilor cu mai multi consumatori de apa.

Centrale pe gaz in condensare

Centralele termice în condensare se deosebesc de cele clasice prin consumul redus de energie. Acestea produc cantităţi de emisii mult mai reduse comparativ cu centralele aşa – numite „clasice”, şi dispun de un tub scurt din plastic de evacuare, care permite amplasarea centralei în orice loc din locuinţă.

7. Centrală termică de perete cu condensare

Un cazan cu condensare este un cazan care răceşte gazele de ardere evacuat în atmosferă până sub temperatura punctului de rouă, care pentru gaze provenite din arderea gazului natural este de 57 °C, condensând cât mai mult din vaporii de apă din aceste gaze şi recuperând căldura lor latentă de vaporizare.

Aceste centrale lucrează cel mai bine la temperaturi scăzute ale agentului termic, de 40 °C (tur) / 30 °C (retur), dar sunt eficiente până la temperaturi de retur de 60 °C.

Datorită temperaturii reduse la care sunt evacuate gazele de ardere, tirajul coşului este de obicei insuficient. Ca urmare, la centrale cu condensare se recomandă varianta cu cameră etanşă (tiraj forţat) şi producerea apei calde de consum în sisteme cu acumulare.

6. Punerea in functiune centrala termica pe gaz

Alegerea tipului de centrala potrivit este doar inceptul unui sir de decizii pe care va trebui sa le luati.

Pe langa clasificarea in functie de putere, amplasare si combustibil, la fel de importante sunt si functiile si dotarile de care dispune, garantia oferita de producator, dar si serviciile de garantie si service in postgarantie.

5. Montajul centralei termice pe gaz

De obicei centrala termica se monteaza in bucatarie, dar in lipsa de spatiu se poate gasi si un alt loc favorabil bunei functionari. Indiferent de loc, montarea ei implica achizitionarea altor materiale si implicit costuri suplimentare.

Trebuie luat in calcul ca la o prima instalare de centrala, nu in cazul inlocuirii unei centrale vechi, o data cu montarea ei romanii opteaza si pentru schimbarea instalatiei termice si a caloriferelor.

4. Centrale termice pe lemne (cazane)

Daca in zona geografica respectiva lemnele sunt disponibile si accesibile ca pret, acesta poate fi o optiune.

Dezavantajul cazanelor pe lemne sau carbune este exploatarea mai putin confortabila: necesita curatare periodica si alimentare manuala cu combustibil de cateva ori pe zi, au nevoie de camera tehnica separate, cos de fum si alte accesorii.

3. Tipuri de cazane pe lemne/combustibil solid:

Cazane clasice (conventionale = fara gazeificare): pot fi din otel sau din fonta. Cele din fonta au rezistenta mai buna la coroziune si durata mai mare de viata.

Unele cazane clasice pot functiona si cu carbune, cocs, tocatura lemnoasa, resturi vegetale, peleti (prin montarea unui arzator pe peleti). Autonomia de ardere pe lemne a cazanelor clasice este de 3-4 ore, depinde de temperatura exterioara, temperatura interioara dorita, nivelul de izolare termica a cladirii.

Foarte importanta este calitatea lemnului, acesta trebuie sa fie uscat (umiditate max 20%). Principalul avantaj al cazanelor clasice pe lemne il reprezinta pretul accesibil.

Cazane din otel cu gazeificare: functioneaza numai cu lemne tip “bustean”, in general admit si tocatura maxim 10-15%.

Acesta functioneaza pe principiul gazeificarii, fenomenul prin care in procesul de ardere, in conditii speciale (configuratie speciala a focarului, aer introdus controlat etc) lemnul degaja asa-numitul “gaz de lemn” sau gaz de gazogen care dezvolta o mica putere calorifica, care se adauga celei a lemnului, rezultand astfel un combustibil cu putere calorifica totala mai mare.

2. Avantajele cazanelor cu gazeificare

 • randament mai mare (deci consum mai mic de lemne)
 • autonomie mai mare de ardere (si confort): 8-10 sau 12 ore in cazul cazanelor cu panou de comanda digital.

1. Dezavantajele cazanelor pe gazeificare

 • costul echipamentului este mai mare decat in cazul cazanelor clasice (aproximativ dublu)
 • sunt mai pretentioase in privinta combustibilului (numai lemn si acesta trebuie sa fie bine uscat)
 • utilizarea lemnului cu umiditate mare (peste 20%) are consecinte grave asupra cazanului (atat clasic, cat si cu gazeificare)
 • lemnul umed se aprinde greu, arde greu si are putere calorifica scazuta, rezultand un consum mare de combustibil
 • determina depuneri de gudron in urma condensarii vaporilor de apa, cu inrautatirea transferului termic si aparitia coroziunii
 • gudronul poate duce la infundarea drumurilor de fum ale cazanului

Centrale termice cu peleti

In general sunt cazane clasice (fara gazeificare) la care se monteaza un arzator pe peleti si un buncar (rezervor) de peleti.

Exista modele de cazane clasice cu kit de transformare reversibil (usa dubla) care permit trecerea rapida de pe peleti pe lemne si invers, fara a fi necesara demontarea arzatorului.

Avantajele cazanelor pe peleti

 • Eligibile pentru Programul Casa Verde (rambursarea este variabila de la an la an)
 • Exploatare confortabila: autonomie de ardere 3-5 zile, fata de 3-4 ore la cazanele clasice sau 8-10 ore la cazanele cu gazeificare
 • intretinere (curatare) mai usoara decat cazanele pe lemne
 • Functionarea este complet automatizata: aprinderea, alimentarea arzatorului cu peleti, adaptarea sarcinii arzatorului la necesarul termic al instalatiei.
 • Confortul in exploatare si costurile cu combustibilul sunt apropiate de cele ale gazului. Spre deosebire de cazanul pe lemne clasic sau cu gazeificare, datorita autonomiei de 3-5 zile
 • cazanul pe peleti permite proprietarului sa lase imobilul nelocuit cateva zile (peste week-end, cateva zile de concediu etc.) fara a exista pericolul inghetului iarna.

Dezavantaje cazanelor pe peleti

 • ca orice cazan pe combustibil solid, necesita camera tehnica separata si cos de fum.
Centrale termice electrice

Energia electrica este un combustibil scump, dar poate fi in unele cazuri o solutie in cazul in care nu exista gaz natural.

Inainte de achizitionarea unei centrale electrice se va verifica daca instalatia electrica a imobilului este corect dimensionata.

Astfel alimentarea electrica trifazata la centralele de peste 7,5 kW, puterea pe bransament sa corespunda sumei puterilor tuturor consumatorilor din casa, tabloul de alimentare si conductorii electrici sa fie corespunzatori.

Avantaje

 • Nu necesita cos de fum
 • se pot instala in spatii de locuit, sunt ecologice (poluarea locala este inexistenta)
 • confort sporit

Dezavantaje

 • cea mai costisitoare metoda de incalzire
 • modele de puteri reduse
Centrale termice pe combustibil lichid

In cazul cazanului pe motorina (combustibil lichid) combustibilul este destul de scump, acesta necesita camera tehnica separata din motive de siguranta (nu se poate monta in casa asemenea unei centrale murale pe gaz) cu rezervor de zi pentru combustibil si cos de fum.

Este important sa alegeti produse cunoscute pe piata si sa va asigurati ca reteaua de service este destul de extinsa. Astfel, in cazul unei defectiuni, se va putea interveni rapid, iar eventualele piese de schimb vor putea fi aduse intr-un interval de timp mic.

Atunci cand alegem o centrala trebuie sa avem in vedere combustibilul consumat, care dicteaza in ultima instanta si tipul centralei.

Montaj Centrale Termice

Montaj Centrale termice in judetul CONSTANTA

▷ Centrale Termice ▷ Aer Conditionat ▷ Instalatii Sanitare

Increderea si respectul stau la baza oricarei relatii.

Pentru noi este important ca beneficiarii sa aiba siguranta achizitionarii unor produse si servicii de calitate, dublata de sentimentul de consideratie fata de parteneriatul incheiat.

O caracteristica primordiala a managementului societatii noastre o reprezinta conceptul profitului pe termen lung, de aceea preturile practicate de noi sunt la limita inferioara a pietei, devenind astfel o firma accesibila tuturor categoriilor de beneficiari.

Comercializam, proiectam, montam si executam instalatii de specialitate pentru sisteme de incalzire , climatizare si ventilatie, instalatii sanitare, instalatii termice, centrale termice.

Climatizare – mentinerea temperaturii, umiditatii si puritatii aerului din incaperi la parametru normal.

Proiectare, consultanta, asistenta tehnica si punere in functiune pentru sisteme de climatizare, incalzire, ventilatie.

Executie si montaj instalatii de climatizare centralizata, unitati de climatizare de inalta precizie, centrale de tratare aer, ventilconvectoare, perdele de aer, ventilatoare, purificatoare de aer, umidificatoare de aer, aeroterme.

Accesorii pentru aparatele de climatizare:

 • baterii de incalzire,
 • filtre de aer ventilatoare,
 • grup frigorific,
 • baterii de racire,
 • umidificatoare,
 • deumidificatoare,
 • amortizoare de zgomot,
 • destratificatoare,
 • aparate terminale,
 • echipamente de reglare,
 • grile,
 • tuburi si canale de aer,
 • elemente de difuzie aer.

Instalatii termice

Proiectare si executie de instalatii pentru incalzire, ventilatie, climatizare si echipamente de tratare aer, tubulaturi ventilare, accesorii, aparate terminale de introducere si evacuare a aerului, sisteme de climatizare locale, agregate frigorifice, criogenice si pompe de caldura, panouri termoizolante pentru camere frigorifice, lazi congelatoare, instalatii electrice, instalatii interioare si exterioare de gaz, apa, electricitate, canalizare/sanitare.

Instalatii si echipamente fixe cu rol in securitatea la incendiu, instalatii stingere foc, sisteme comune, auxiliare instalatiilor, izolatii pentru instalatii.

Montaj

Lucrari de montaj pentru ascensoare electrice, montarea instalatiilor de foraj, a instalatiilor de climatizare, de ventilatie, montaj de piscine, solutii complete pentru montaj de parchet masiv, montaj casute de vacanta din lemn.

Instalatii sanitare

Proiectare si realizare de sisteme pentru instalatii sanitare.

Instalatii alimentare cu apa, instalatii sanitare si canalizare. Materiale utilizate pentru instalatii sanitare: rzervoare, conducte pentru instalatii sanitare, tuburi, sifoane colectoare, sifoane de lavoar, sisteme de tevi si fitinguri din diferite materiale, clapete antiretur, armaturi pentru obiecte sanitare, robineti apa, valve, baterii, racorduri, ramificatii, reductii, izolatii pentru tevi, fose septice.

Montaj, reparatii, service pentru orice tip de instalatie sanitara: reparatii capitale si de intretinere, interventii si racordari la coloane de apa, verificari, revizii, schimbari elemente componente, montari convectoare.

Curatire coloane si schimbari coloane de evacuare. Pompe de circulatie pentru instalatii sanitare, termice, evacuare apa. Statii de dedurizare.

Proiectare

Proiectare, asistenta tehnica si consultanta pentru: cai ferate, drumuri, canalizari, poduri, lucrari de arta, mobila; design interior, servicii de inginerie, amenajari interioare, modelare 3D, amenajare si intretinere de spatii verzi. Programe de proiectare etc.

Centrale termice

Consultanta, proiectare, montaj, solutii complete pentru centrale termice, instalatii si sisteme de incalzire. Firme autorizate ISCIR si ANRGN pentru montajul centralelor termice. Servicii de verificare si punere in functiune a centralelor termice. Comert en-gros si en-detail cu centrale termice (microcentrale de apartament, centrale termice cu gaz metan, centrale murale, centrale cu combustibil lichid, centrale pe lemne sau carbune, centrale electriice, incalzitoare pe ulei uzat, incalzire prin pardoseala, panouri solare pentru incalzire etc.). Echipamente si accesorii pentru centrale termice (filtre de apa, filtre anticalcar, filtre pentru gaz, termostate, cazane din fonta sau otel, cazane pentru combustibil solid, arzatoare, tevi si fitinguri, termostate si cronotermostate, boilere, radiatoare etc.).

 

Activitatea de MONTAJ a unei centrale termice sau a unor panouri solare presupune realizarea urmatoarelor operatiuni:

 • montajul radiatoarelor pe pozitia data in proiect sau pe pozitia dorita de client
 • montajul conductelor de distributie a apei reci (A.R.), a apei calde (A.C.M.) precum si a celor de incalzire – agent termic (A.T.)
 • montajul centralei termice (C.T.) pe gaz sau pe lemne si/sau a panourilor solare
 • montajul robinetilor, filtrelor si tuturor echipamentelor necesare pentru functionarea intregii instalatii termice.

In functie de complexitatea instalatiei pot fi montate o serie de alte echipamente cum ar fi:

 • boilere
 • vase de expansiune
 • supape de siguranta
 • butelii de egalizare
 • automatizari functie de temperaturile interioara si exterioara
 • pompe de circulatie

Panourile solare pot fi instalate pe mai multe tipuri de acoperisuri. Panourile pot fi montate orizontal precum si înclinate în sus. Este cel mai bine pentru a instala panouri solare în timp ce o casa este în curs de acoperire.

Utilizam cele mai noi tehnologii in procedurile de montaj pentru instalatiile de:

 • climatizare si ventilatie
 • incalzire centrala
 • instalatii sanitare
 • stingere incendiu
 • panouri solare
 • centrale pe lemne
 • pompe de caldura
 • incalzire in pardoseala

Centrale termice Ferroli, Buderus, Vaillant, Viadrus, Viessmann, Motan in: Baneasa, Cernavoda, Eforie, Harsova, Mangalia, Medgidia, Murfatlar, Navodari, Negru Voda, Ovidiu, Techirghiol, Statiunea Mamaia

Montaj centrale termice in comunele: 2 Mai, 23 August, Adamclisi, Agigea, Albesti, Aliman, Amzacea, Baraganu, Castelu, Cerchezu, Chirnogeni, Ciobanu, Ciocarlia, Cobadin, Cogealac, Comana, Corbu, Costinesti, Crucea, Cumpana, Cuza Voda, Deleni, Dobromir, Dumbraveni, Fantanele, Garliciu, Ghindaresti, Gradina, Horia, Independenta, Ion Corvin, Istria, Limanu, Lipnita, Lumina, Mereni, Mihai Viteazu, Mircea Voda, Nicolae Balcescu, Oltina, Ostrov, Pantelimon, Pecineaga, Pestera, Poarta Alba, Rasova, Saligny, Saraiu, Sacele, Seimeni, Silistea, Targusor, Topalu, Topraisar, Tortoman, Tuzla, Valu lui Traian, Vama Veche, Vulturu

Instalatii termice la cheie

Instalatii termice la cheie oferite de SC CRIS VENT SRL

SC CRIS VENT SRL a formulat o oferta de pret pentru o instalatie termica de apartament la cheie avand incluse o centrala termica murala pe gaz, radiatoare din otel diferite dimensiuni, teava din polipropilena cu fibra compozita, manopera instalare, racordarea la apa calda dar si un termostat wireless cu programare saptamanala.

Apartament cu 2 camere (4 radiatoare)= 4900 ron

Apartament cu 3 camere(5 radiatoare)= 5600 ron

Apartament cu 4 camere(6 radiatoare)= 6300 ron

 

De asemenea avem o gama variata de aparate de aer conditionat:

 • tip mono split
 • aparat aer conditionat tip dublu split
 • aer conditionat tip coloana
 • aer conditionat tip caseta
 • aer conditionat tip duct
 • aer conditionat industrial

Putem furniza si solutii pentru instalatii termice de apartament, instalatii termice industriale, instalatii sanitare, panouri solar.

Instalatii termice la cheie

 

Climatizarea cu ventiloconvectori

Climatizarea cu ventiloconvectori

Poate va intrebati daca exista si altfel de aparate de aer conditionat, altele decat spliturile clasice, care sa poata fi montate in casele noastre.

Raspunsul este pozitiv, ca forme constructive avem aparate de aer conditionat tip: consola, coloana, tip caseta, de tavan, de tubulatura, etc..

In acest articol vom prezenta aparatele de aer conditionat cu ventiloconvectori.

Ventiloconvectoarele sunt echipamente care realizeaza racirea unor incaperi folosind apa racita de un chiller (racitor de apa).

Ventiloconvectoarele pot asigura si incalzirea incaperilor in timpul iernii, prin introducerea, in aceeasi retea de distributie, a apei calde produsa de un cazan de incalzire centrala.

Ventiloconvectorul se compune din urmatoarele parti principale:

 • carcasa;
 • structura interioara autoportanta;
 • grila cu aripioare fixe (pentru insuflarea aerului spre incaperea climatizata);
 • bateria schimbatoare de caldura (una sau doua, pentru racirea/ incalzirea aerului);
 • filtrul de aer (important pentru retinerea continua a impuritatilor din aer -praf, scame, peri de animale domestice etc.-);
 • ventilatorul (care asigura circulatia aerului din incapere prin aparat pentru a fi racit sau incalzit);
 • tava de condens (care colecteaza vaporii de apa din aerul tratat pentru a fi evacuati),
 • sistemul de automatizare, care permite prestabilirea microclimatului dorit (temperatura si, implicit, umiditate interioara controlate);

Ventiloconvectorul fara carcasa

Climatizarea cu ventiloconvectoriVentiloconvectoare fara carcasa se monteaza, de regula, in tavanul fals al incaperii, legatura dintre aparat si camera facandu-se, in acest caz, prin intermediul unor canale flexibile, izolate termic, si a unor dispozitive speciale de introducere sau de extragere a aerului (anemostate, grile etc.).

Avantajele instalatiilor cu ventiloconvectoare

Un factor deloc neglijabil ramane modalitatea relativ simpla de montare, exploatare si intretinere a ventiloconvectoarelor.

Climatizarea cu ventiloconvectoriInstalatiile cu ventiloconvectoare prezinta avantajul automatizarii separate a sursei de caldura (cazanul de incalzire centrala) sau de frig (racitorul de apa) si a consumatorilor (ventiloconvectoarele), fapt ce confera o mare flexibilitate si simplitate in functionare a sistemului.

Racitorul de apa (chiller-ul generator de frig) poate sta afara, putand fi intretinut, fara a deranja locuinta.

Existenta unei singure retele de distributie a agentului termic are, atat avantaje economice, cat si estetice pentru interiorul locuintei.

Din aceste motive si intretinerea periodica a acestor echipamente este mult usurata si simplificata prin separarea punctelor de interventie.

Sistemul de climatizare cu ventiloconvectori este recomandat pentru:

 • hoteluri; Climatizarea cu ventiloconvectori
 • pensiuni;
 • restaurante;
 • baruri si pub-uri;

Aparatul de aer conditionat tip caseta

Aer conditionat Constanta

Aparatul de aer conditionat tip caseta

Poate va intrebati daca exista si altfel de aparate de aer conditionat, altele decat spliturile clasice, care sa poata fi montate in casele noastre.

Raspunsul este pozitiv, ca forme constructive avem aparate de aer conditionat tip: consola, coloana, tip caseta, de tavan, de tubulatura, etc..

In acest articol vom prezenta aparatele de aer conditionat tip caseta.

Principalele avantaje ale aparatelor de aer conditionat de tip caseta

 • silentiozitatea (pentru faptul ca sunt montate in tavanul fals);
 • jetul de aer este directionat in patru directii la nivelul plafonului (jetul de aer “imbraca” intregul volum al incaperii);
 • caseta de tavan ocupa un spatiu minim in incapere;
 • nu mai este nevoie de panta pentru scurgerea condensului deoarece aparatul este dotat cu pompa de condens;

Dezavantaje:

 • aveti nevoie de un tavan fals de cca. 350 mm;
 • sunt un pic mai scumpe decat clasicele “split-uri”;
 • de obicei se monteaza inainte de a inchide tavanul de rigips (traseul frigorific si cablurile electrice sunt in tavanul fals);

 

 

Aparatul de aer conditionat tip caseta

Aparatul de aer conditionat tip consola

Aparatul de aer conditionat tip consola

Poate va intrebati daca exista si altfel de aparate de aer conditionat, altele decat spliturile clasice, care sa poata fi montate in casele noastre.

aer conditionat tip consolaRaspunsul este pozitiv, ca forme constructive avem aparate de aer conditionat tip: consola, coloana, tip caseta, de tavan, de tubulatura, etc..

In acest articol vom prezenta aparatele de aer conditionat tip consola (de pardoseala).

Motivele aparitiei acestor tipuri de aparate sunt legate in principal de avantaje privind montajul si intretinerea.

Principalele avantaje ale aparatelor de aer conditionat tip consola:

 • intretinerea usoara;
 • accesibilitate;
 • estetica speciala;
 • gama diversificata de puteri (9000 – 48000 BTU/h);

Detalii pro si contra legate de acest tip de aparat

Avantaje

 • se monteaza la nivelul de jos al unui perete asemenea unui radiator si  ofera o alta perspectiva a spatiului, din punct de vedere estetic;
 • fiind montat la nivelul podelei devine mai accesibil; poate fi intretinut si curatat usor;
 • aerul este suflat spre tavan si nu deranjeaza persoanele din camera;

Dezavantaje

 • locul ideal de amplasare este sub fereastra, dar de obicei acolo se afla radiatorul;

aer conditionat tip consola

De ce avem nevoie de ventilatie si aer proaspat

confortul

De ce avem nevoie de ventilatie si aer proaspat?

Ventilarea este o actiune prin care aerul din casa (apartament) este inlocuit cu aer proaspat, adus de afara. Ventilarea trebuie privita, intotdeauna, ca o improspatare a aerului.

In era actuala a “informatiei”, timpul petrecut in casa este, in medie, de aproape 80% (bineinteles in functie de activitate).

Daca stramosii nostrii foloseau locuinta doar pentru odihna, noi o folosim si ca birou, relaxare (living), odihna, etc..

Ca sa complicam si mai mult problema confortului am inventat “termopanul”, sistemul de tamplarie ce nu permite unui gram de aer proaspat sa ne deranjeze 🙂

Poluarea mediului

Stiati ca in unele incinte publice, sali de sport si locuinte individuale, aerul este de peste 10 ori mai poluat decat mediul exterior?

de ce avem nevoie de ventilatieFoarte multe dintre problemele noastre de sanatate, pe care le parcurgem, depind intr-o masura, mai mare sau mai mica, de calitatea aerului pe care il respiram.

„Consumarea” aerului dintr-o incapere se simte intotdeauna prin cresterea, in medie, a concentratiei de bioxid de carbon, de la cca. 0,035% la cca. 0,07% si, simultan, scaderea concentratiei de oxigen de la 21% la 13%.

Este obligatorie aerisirea cu regularitate a incaperilor chiar si in timpul iernii!

Nu stiu de ce sunt atat de neglijate de catre societate problemele esentiale de confort si sanatate: hrana si zona de confort!

Reguli de baza in ventilatie:de ce avem nevoie de ventilatie

 • aerul proaspat trebuie sa patrunda din exterior in incaperile principale si anume: dormitoare, camere de zi, birouri (mai ales cele dotate cu calculatoare), camere de joaca etc.;
 • aerul viciat trebuie sa fie evacuat din incaperile secundare (bai, bucatarii, etc.)
 • circulatia aerului intre aceste zone se face, de obicei, pe sub usi (daca avem 1 cm spatiu este de ajuns). Din aceasta cauza, la amenajarea unui spatiu de locuit nu trebuie sa exageram la interior cu usi sofisticate si garnituri de etansare!

In locuintele individuale, hota de bucatarie si ventilatorul din baie (acolo unde exista) realizeaza acest circuit de sanatate.

Bineinteles, presupunand ca aerul proaspat din exterior intra prin imperfectiunile geamurilor.

Noile sisteme de tamplarie au in componenta un spatiu special pentru ventilatie.

Ventilatia in bai

de ce avem nevoie de ventilatieBaile se ventileaza din doua motive: fie din cauza mirosurilor, fie din cauza vaporilor de apa  proveniti din dusuri, bai la cada, spalare rufe etc.

O umiditate peste 65% in incinta baii genereaza conditii favorabile inmultirii agentilor patogeni sau alergenilor.

Ventilatia in bucatarie

O ventilare corecta a unei bucatari presupune mentinerea acesteia in depresiune.

Sfat:

Nu deschideti geamul la bucatarie in timpul functionarii hotei, dispare efectul de depresiune si mirosurile se vor raspandi in toata casa!

In mod normal, aceasta situatie se produce de la sine cand punem in functiune ventilatorul de evacuare al hotei de deasupra aragazului, lasand ca aerul evacuat sa fie inlocuit de un altul, proaspat, care intra pe fereastra sau, de preferat, din incaperile restului apartamentului.

 

de ce avem nevoie de ventilatie

Cum se alege un aparat de aer conditionat

Vanzarea de aparate de aer conditionat inregistreaza un varf in lunile iunie-august de peste 1000 % ceea ce demonstreaza ca achizitionarea unui aparat de climatizare (cel putin in zona Dobrogea) este un impuls datorat caldurii insuportabile.

Asa apare intrebarea legitima: Cum se alege un aparat de aer conditionat?  intrebare la care vom incerca sa raspundem in acest articol.

De retinut: un aparat de aer conditionat este comparabil cu un radiator (calorifer) si nu cu centrala! Este indicat sa se monteze in fiecare camera unul…

Capacitatea aparatului de aer conditionat

Puterea aparatului este primul lucru de care trebuie tinut cont

Tabel orientativ cu necesarul de BTU/h pe suprafete

BTU/h900012000140001800024000
Locuinta-mp18 – 2524 – 3528 – 4540 – 5060 – 70
Birouri-mp14 – 2220 -3025 – 3534 – 4040 – 50

 

In calcule rapide se pot face estimari pornind de la 150 W/mp

 • 9000   BTU/h ~ 2,5 kW
 • 12000 BTU/h ~ 3,5 kW
 • 18000 BTU/h ~ 5 kW
 • 24000 BTU/h ~ 7 kW

Exemplu de calcul pentru o camera de 5/4 metri:

5m x 4m x 150 W/mp = 3000 W = 3 kW  vom alege 12000 BTU/h (usor supradimensionat);

*** in calculul de mai sus, diferenta dintre necesarul a 9000 vs. 12000 BTU/h il da termoizolatia incaperii, suprafata vitrata, acoperisul, etc.

In principiu, pentru locuintele clasice este nevoie de un aparat de 9000 BTU/h pentru dormitoare si 12000 BTU/h pentru living.

*** BTU/h (British Thermal Units per hour) reprezintă unitatea de masura pentru racire/incalzire

In alegerea puterii unui aparat de aer conditionat mai se tine cont si de numarul de persoane din incaperea respectiva, componentele electrice (care degaja caldura) si suprafata vitrata (geamurile cu orientare spre Sud)

Pretul aparatelor de aer conditionat

Pretul unui aparat de aer conditionat reflecta aproximativ si calitatea acestuia. Noua tehnologie inverter cat si cresterea cursului de schimb al dolarului au avut un impact dramatic asupra preturilor de vanzare.

Nivelul de zgomot

Zgomotul unui aparat de aer conditionat este un factor de care trebuie tinut cont atunci cand va doriti un climat mai linistit. Nivelul sonor se masoara in decibeli si in functie de calitatea aparatului poate avea valori de 25 – 65 dB.

Sisteme de Filtrare

Cum se alege un aparat de aer conditionatToate aparatele de aer conditionat au in dotare un filtru de praf. Este indicat sa se spele cat mai des (lunar in perioada de vara).

Restul filtrelor ce vin in dotarea aparatelor sunt de unica folosinta si de obicei nu se monteaza..

Pentru o mai buna calitate a aerului va recomandam igienizarea anuala a intregului split (unitatea interioara).

Clasa Energetica

In functie de eficienta, aparatele de aer conditionat se clasifica de la A, cele cu cel mai mic consum, pana la G, cele cu cel mai mare consum de energie.

Clasa energetica se determina in functie de EER (rata de eficienta energetica) si COP (coeficientul de performanta).

Html code here! Replace this with any non empty text and that's it.

ClasaEER
(Energy Efficiency Ratio)
COP
(Coefficient of Performance)
Apeste 3,2peste 3,6
B3,0~3,23,4~3,6
C2,8~3,03,2~3,4
D2,6~2,83,0~3,2
E2,4~2,62,8~3,0
F2,2~2,42,6~2,8
Gsub 2,22,4~2,6

Aerul conditionat nu este un lux sau un moft monden, ci o cale de a trai mai bine si mai sanatos, intr-o viata a carei durata este in continua crestere.  

 • montati aparate mai mari ce pot furniza necesarul de frig la viteze mici ale aerului;
 • pentru incalzire alegeti aparate de aer conditionat din gama profesional (sunt aparate care au randament de 100% si la -15 gradeC);
 • un om are nevoie de cca. 25 mc aer curat si proaspat; Nu uitati ca “aerul conditionat” doar recircula aerul din incapere, aer proaspat obtineti doar prin aerisirea locuintei!

Daca v-a fost de folos articolul va invit sa dati un Like sau un Share, iar daca aveti nelamuriri sau intrebari, lasati un comentariu mai jos.

 

Intretinerea periodica a aparatului de aer conditionat

Intretinerea periodica a aparatului de aer conditionatIntretinerea periodica a aparatului de aer conditionat

Cercetari recente efectuate la Centrul de Siguranta, Sanatate si Mediu Inconjurator din Marea Britanie (The Center for Safety, Health and Environment) au aratat ca:

aerul din interiorul incintelor noastre este, probabil, de 10 ori mai poluat decat cel din exterior”.

In acelasi timp, specialistii americani de la Asociatia Medicala Americana (The American Medical Association), au aratat recent ca „50% din toate problemele noastre de sanatate sunt cauzate sau favorizate de poluarea aerului interior, in special de prezenta aici a alergenilor”.

Se stie ca alergenii sunt suma substantelor straine care, introduse in organism (de ex. prin respiratie), produc alergii, adica majoreaza patologic sensibilitatea organismului, inducand imbolnavirea acestuia.

Operatii  necesare pentru intretinerea in conditii optime a unui aparat de aer conditionat:

Unitate interna aer conditionat (SPLIT)

1.    Curatire, desprafuire si spalare : vaporizator (radiator) , ventilator axial, tub condens , filtre si carcasa plastic
2.    Aplicare solutie dezinfectare  : vaporizator , collector condens, filtre , ventilator si carcasa
3.    Verificare  parametri  functonali : tensiuni electrice , conexiunile electrice, temperatura  refulare , componente mecanice in miscare (zgomote si  fixare elemente) ,  verificare conexiunea de alimentare priza-stecher inclusiv tensiuni electrice
4.    Verificare fixarea unitatii pe perete   si  aspectul exterior

Unitate externa aer conditionat

1.    Curatire, desprafuire si spalare : Condenser (radiator), si carcasa metalica
2.    Verificare parametri  functionali : conexiuni electrice si frigorifice, intenitate current electric consum Compresor, Presiuni Agent Frigorific,  componente mecanice in miscare ( zgomote si fixare elemente)
3.    Verificarea  Traseului Frigorific , verificarea fixarii Unitatii  pe perete si aspectul exterior

Intretinerea aparatului de aer conditionat

Intretinere si service AER CONDITIONAT

montaj aer conditionat

Reparatia unui aparat de aer conditionat presupune in primul rand examinarea atenta si diagnosticarea lui.   Cauzele care duc la functionarea anormala sau nefunctionarea unui aparat de aer conditionat isi au originea fie in montajul gresit, neprofesionist, fie in intretinerea necorespunzatoare sau chiar in unele defecte de fabricatie.

Defecte care se datoreaza unui montaj gresit:

 • montaj special aer conditionat instalarea unitatii interioare si/sau a celei exterioare in locuri nepotrivite, la distanta prea mare una de cealalta sau la o diferenta de nivel mai mare decat cea prevazuta de fabricant
 • randament scazut al instalatiei;
 • necompletarea cu freon atunci cand traseul este mai lung decat cel indicat de fabricant
 • montarea unor tevi de diametre care nu corespund cerintelor fabricantului sau traseul frigorific are curbe prea stranse, sau chiar a aparut gatuirea tevilor – duce la uzura rapida sau chiar distrugerea compresorului
 • sub/supra dimensionarea instalatiei – ambele la fel de daunatoare pentru confort sau pentru buget
 • nevacuumarea instalatiei la montaj. Freonul in contact cu umezeala din aer formeaza acizi, care in timp corodeaza elementele instalatiei. Cel mai frecvent cedeaza robinetii vanelor cu 2 si 3 cai.
 • drenajul necorespunzator al condensului (aparat inclinat, furtun care nu curge liber, furtun obturat, intrerupt etc.)

Defecte datorate intretinerii necorespunzatoare:

 • igienizare aernecuratarea filtrelor si a vaporizatorului unitatii interioare (scaderea puterii frigorifice furnizate)
 • necuratarea condensatorului unitatii exterioare (scaderea puterii frigorifice furnizate)
 • degradarea izolatiei traseului frigorific (au loc pierderi termice majore pe traseu)
 • obturarea furtunului de condens datorita mizeriei acumulate sau diverselor corpuri ajunse acolo accidental (apa din condens curge in interior)
 • socuri de tensiune in reteaua electrica (pot duce la distrugerea placii interne, a memoriei, sau chiar arderea motorului compresorului unitatii externe)
 • introducerea accidentala de corpuri straine in aparat (au drept consecinta gaurirea tevilor instalatiei, cu pierderea totala a freonului, distrugerea paletelor ventilatorului, producerea unor scurtcircuite, sau distrugerea altor piese componente)

Defecte de fabricatie:

 • aparate aer conditionat samsung vaporizator sau condensator care nu asigura etanseitatea (coroziuni, porozitati s.a.)
 • garniturile de etansare ale robinetilor valvelor cu 2 si 3 cai defecte – duc la pierderea agentului frigorific
 • senzorii de temperatura decalibrati – aparatul functioneaza anormal
 • valva cu 4 cai blocata – aparatul functioneaza numai in regim de racire sau numai in regim de incalzire

Ventilatie restaurante

Sisteme de Ventilatie restaurante

SC CRIS VENT SRL se ocupa de livrare montaj garantie si post garantie la orice tip de ventilatie, ofera servicii de proiectare dar si livrare echipamente.

Pentru mai multe detalii nu ezitati sa ne contactati.

 • filtrare si purificare aer
 • eliminare fum de tigare
 • incalzire/racire si aer proaspat cladiri
 • eliminarea mirosului de mancare
 • aport de aer proaspat din exterior
 • climatizare aer (incalzire/racire)
 • ventilatie bai
 • ventilatie sali de sport si fitnes

Sitemele pot fi compuse din:

 • ventilatoare axiale
 • ventilatoare tip box
 • recuperatoare de caldura
 • baterii de incalzire
 • aparate tip duct si tubulatura
 • grile din aluminiu sau plastic
 • sistem de hote industriale
 • clapet antiincendiu

Ventilatoarele sunt silentioase si se monteaza la exterior pentru un confort intern cat mai bun.

Va stam la dispozitie pe mail sau la telefon…

Montajul unui aparat de aer conditionat

design aer conditionat

Preturi pentru montaje aparate de aer conditionat:

 • Preţurile de montaj includ toate accesoriile şi manopera de instalare în limita a 3 ml de traseu frigorific.
Capacitatea aparatului:9÷12.000 btu18.000 btu24.000 btu
Montaj Standard:450 Lei550 Lei650 Lei
Montaj aparate cu kit inclus:350 Lei450 Lei550 Lei
 • În cazul în care doriţi un traseu frigorific mai lung de 3 ml sau alte materiale şi operaţiuni suplimentare vă oferim următoarele preţuri:
DenumireInclusSuplimentar
Traseu frigorific 9000 – 12000 BTU/h:3 ml100 Lei / ml
Traseu frigorific 18000 – 24000 BTU/h:3 ml130 Lei / ml
Furtun drenaj condens:3 ml2 Lei / ml
Cablu electric de alimentare:2 ml5 Lei / ml
Perforare perete:1 buc70 Lei / buc
Canal mascare traseu frigorific:14 Lei / ml
Canal mascare cablu alimentare:5 Lei / ml
 • Preţurile includ TVA şi sunt valabile pentru orasul Constanta şi împrejurimi. Pentru alte localităţi vă rugăm să ne contactaţi.
 • Costul montajului pentru aparatele de aer condiţionat din gama Multi Split şi Comerciale se va calcula în urma unui deviz de lucrări.
 • Pe perioadele de caniculă ne rezervăm dreptul de a modifica preţurile de montaj fără o notificare prealabilă.

 

Montajul unui aparat de aer conditionat influenteaza durata de viata

Poate cea mai importanta componenta pentru functionarea optima a unui aparat de aer conditionat este insasi modul in care este facut montajul si alegerea locului de amplasare.

Cateva greseli „clasice” de montaj :

 • alegerea unui aparat subdimensionat care nu reuseste sa-si indeplineasca rolul de baza, acela de racire a spatiului in care este amplasat
 • amplasarea astfel incat jetul de aer ‘bate” direct in zona de lucru, sau intr-o zona intens circulata (jetul de aer trebuie sa strabata cca. 6 metri pana in contactul cu persoanele, in acest fel viteza scade de la curent la o adiere placuta si temeratura este cedata spre geamuri si pereti)
 • montajul cu trasee lungi realizat fara pompa de vacuum sau completare in compesare cu freon
 • racordul dintre unitatea interioara si tevile de cupru respectiv tevi si unitatea exterioara nu este perfect etans. Aparatul pierde freon in timp (o luna – 1 an) si este dificil de observat.

 

Montajul unui aparat de aer conditionat

 

Reguli generale in montajul aparatelor de aer conditionat:
 • intr-o locuinta, un aer conditionat este echivalent cu un radiator (calorifer) si nu cu intreaga Centrala Termica!  Din aceasta cauza, doua sau trei aparate mici sunt mai indicate decat unul mare pentru tot imobilul.
 • aerul suflat de aparat trebuie sa parcurga cca. 5- 6 metri pana in contact cu persoane.

Eficienta energetice a aparatelor de aer conditionat

Cum se calculeaza eficienta energetice a aparatelor de aer conditionat?

Clasificarea energetica a aparatelor de aer conditionat le imparte in grupe conform randamentului: clasa A, B, C.. E, cu cele de clasa E fiind cele mai putin eficiente.

O unitate clasificata cu clasa A sau A+ de consum de energie, este mai scumpa decat una cu o clasificare mai mica.

Diferenta intre A+ si A+++ este relativ mica de aceea puteti achizitiona cu incredere un aparat A+

COP

COP (Coefficient of Performance) – coeficientul de performanta, este raportul dintre puterea electrica absorbita si puterea termica de încalzire generata. De exemplu, un aparat de aer conditionat va genera 3 kW de energie termica pentru 1 kW de energie electrica consumata. În acest caz COP-ul va fi 3.

EER

eerEER (Energy Efficiency Ratio) – rata de eficienta energetica, este raportul dintre puterea electrica consumata si puterea de racire generata. COP si EER sunt marimi similare, dar sunt folosite pentru încalzire sau pentru racire.

Mai nou, au fost introdusi termenii de SCOP si SEER.

SCOP

SCOP (Seasonal Coefficient of Performance)

La fel ca si COP, repezinta coeficientul de performanta in cazul incalzirii, insa este un coeficient sezonier, care tine cont de energia electrica consumata si energia termica pentru incalzire generata in tot sezonul de incalzire.

SEER

serpSEER (Seasonal Energy Efficiency Ratio)

La fel ca si EER, repezinta rata de eficienta energetica in cazul racirii, insa este o rata sezoniera, care tine cont de energia electrica consumata si energia termica de racire generata in tot sezonul de racire.

Acest coeficient este cel mai important, motiv pentru care am atasat mai jos si un tabel comparativ.

Sunt evidente diferentele de performanta, si implicit consum, intre diferitele clase energetice.

 

Clasa energetica

Coeficient SEER

Diferenta fata de clasa D

A+++>8.5136%
A++>6.169%
A+>5.655%
A>5.142%
B>4.628%
C>4.114%
D>3.60%

 

Cel mai bun aer conditionat pentru o garsoniera

Care este cel mai bun aer conditionat pentru o garsoniera?

Daca locuiti intr-o garsoniera si doriti sa montati un aparat de aer conditionat, trebuie sa va indreptati atentia catre un aparat de 9000 BTU/h.

Cand este nevoie de un aparat mai mare ( de 12000 BTU):

 • daca locuiti la ultimul etaj
 • daca suprafata garsonierei este mai mare de 30 mp.
 • daca sunt geamuri mari, usi de sticla (suprafata vitrata mare)
 • daca peretii sunt foarte subtiri si fara izolatie exterioara

Unde se monteaza aparatul de aer conditionat

Aparatul de aer conditionat trebuie montat in asa fel incat sa nu ‘sufle’ direct asupra zonei de odihna (spre pat sau scaun).

Jetul de aer trebuie sa parcurga 4-6 metri pana in contact cu persoanele din incapere, astfel jetului de aer ii scade viteza si in acelasi timp are o temperatura confortabila.

De obicei se monteaza in camera, imediat langa perdea (unitatea interna) iar unitatea externa sub geam.

In acest fel jetul de aer rece este directionat spre geam (majoritatea caldurii patrunde pe aici).

In bucatarie

Un aparat de aer in bucatarie se confrunta cu uleiuri si grasimi provenite din vaporii care “scapa” de hota. Uleiul ajuns in aparat este mult mai greu de eliminat, igienizarea este foarte dificil de realizat.

Apoi daca gatiti peste, carne la gratar si alte preparate cu miros puternic, aparatul trebuie oprit pentru ca probabil veti deschide un geam.

Pe hol

La un apartament (2 camere) se mai poate face acest compromis pentru a raci tot apartamentul, insa la o garsoniera nu vad rostul.

Cum pot reduce necesarul de energie

(metode pentru reducerea consumului de energie)

 • montati jaluzele exterioare (obloane) la geamuri
 • izolati peretii exteriori cu polistiren de 10 cm (acum am vazut blocuri izolate si cu polistiren de 3 cm – doar sa arunce banii ca efect cam deloc)
 • o draperie groasa va opri o mare parte din caldura
 • daca aveti copaci in fata geamului – nu faceti greseala sa-i taiati sau toaletati

Daca este montat in camera, ma pot imbolnavi?

Principalele cauze de imbolnavire cauzata de aerul conditionat sunt:

 • aparatul este montat in asa fel incat jetul de aer este directionat spre persoane. Apar raceli puternice, mai ales pentru persoane sensibile la curent de aer. SOLUTIE: daca aveti deja montat in acest fel un aparat (sau ati mutat mobila rezultant cazul de mai sus), reduceti viteza jetului de aer (MINIM din telecomanda) si directionati flapsurile verticale (la unele aparate se face automat din telecomanda la restul manual) in asa fel incat sa ocoleasca pe cat posibil zona de odihna.
 • aparatul de aer conditionat nu este curatat anual. In aparat se creeaza un mediu foarte primitor pentru virusi, bacterii si alergeni. Ganditi-va ca tot aerul din camera trece de 4-5 ori prin unitatea interioara a aparatului si in acelasi timp si prin plamanii nostrii, cand aparatul este nou e inregula dupa 2-3 ani … nu mai este ok!
 • daca incerci sa-l repari cat timp este in functiune (caz concret: persoana cu degetul julit si ventola aparatului sparta)

Service aer conditionat

Executam service aer conditionat in Constanta pentru toate tipurile si modelele de aparate de aer conditionat.

Din gama de probleme ce pot aparea la un aparat de aer conditionat, enumeram doar pe cele mai frecvente:

 • pierdere freon cauzata de uzura in timp sau montaj necorespunzator;
 • condensatori arsi (din pacate condensatorii sunt foarte sensibili la fluctuatiile de tensiune fiind primi care cedeaza la un aparat in regimul de tensiune din Constanta);
 • compresor blocat – stricat;
 • corpuri straine in aparatul de aer conditionat (frunze, crengi, soareci, pasari..);
 • telecomanda nu functioneaza (avem posibilitatea de a furniza telecomenzi universale);
 • condensul (apa provenita din dezumidificare) nu mai este eliminat in exterior prin furtunul special prevazut – apa curge in casa;
 • gheata pe instalatie (split sau tevi);
 • furt tevi cupru de la exterior (ATENTIE: nu intarziati nici macar o zi sa solicitati reparatia/remedierea problemei – cateva picaturi de apa patrunse in instalatie pot compromite definitiv aerul dumneavoastra conditionat!);
 • senzori de temperatura defecti – decalibrati
 • vana (cu 3 cai) blocata – nu se mai realizeaza trecerea de pe „cald” pe „rece”;
 • izolatia speciala de pe traseul frigorific (tevi cupru) este distrusa. Banda speciala de protectie UV s-a desprins si izolatia crapa si cade;
 • ventilatoare stricate (ventilator la interior sau cel din unitatea exterioara);
 • placa electronica arsa (posibile fluctuatii de tensiune);

Service aer conditionatChiar daca aparatul de aer conditionat nu prezinta clar una (sau mai multe) din problemele de mai sus, dar instalatia de climatizare nu mai raceste/incalzeste ca in anii anteriori, este necesara o verificare amanuntita a aparatului de aer conditionat!

De obicei interventiile la service se fac in ziua urmatoare, expeptie facand lunile iulie si august cand prioritari sunt clientii nostrii care au achizitionat aparate de aer conditionat de la noi.

Care este durata de viata a unui “aer conditionat”

Un aparat de aer conditionat are o durata medie de viata de 10 – 15 ani, bine intretinut ajunge la 20 ani iar un montaj prost realizat poate micsora pana la 5 ani durata de functionate!

Principalele cauze ale defectiunilor premature sunt:

 • montajul defectuos;
 • lipsa mentenantei anuale;

Incalzirea prin pardoseala (2019)

Incalzirea prin pardoseala incalzeste intai corpurile pe care le intalneste, om sau mobila, abia apoi aerul din camera.

Astfel, nu exista curenti convectivi ca in cazul unui radiator/calorifer si nu se antreneaza praful din camera.

In plus, pentru ca temperatura este mai redusa nu are loc arderea prafului de langa zonele ce emit caldura.

Este mult mai confortabila pentru ca se face treptat si nu exista un corp foarte fierbinte cum este caloriferul.

Incalzirea prin pardoseala  este uniforma, din nou, tot in comparatie cu un calorifer amplasat pe perete. Aerul cald circula spre tavan.

Avantaje la Incalzirea prin pardoseala:

Cu siguranta ati resimtit atat dumneavoastra cat si familia dumneavoastra, disconfortul locuirii de-a lungul sezonului de iarna in camere cu pardoseala rece (gresie, marmura, etc).

Senzatia de frig la picioare, neplacerea de a sta incaltat gros tot timpul, inclusiv in baie si stresul de a convinge copiii sa stea tot timpul incaltati, sunt doar cateva dintre problemele ce numai apar atunci cand optati pentru un sistem de  incalzire prin pardoseala.

Incalzirea prin pardoseala

Statii de tratare apa

Statii de tratare apa. Datorita poluarii generalizate din ultimele decenii, apa bruta captatata nu mai are caracteristicile apei de baut.

Sanatatea si calitatea vietii dumneavoastra si a familiei depind foarte mult de apa consumata zilnic.

De la filtre de apa pana la instalatii de dozare a diversilor aditivi, de la statii de dedurizare si demineralizare pana la instalatii de osmoza inversa,societatea noastra va ofera solutia optima.

Tipuri de sisteme

Firma noastra va poate oferii solutii pentru purificare si tratare apa potabila:

 • filtre pentru indepartarea reziduurilor mecanice
 • dedurizatoare
 • lampi UV si clorinatoare pentru distrugerea bacteriilor si virusilor din apa
 • filtre cu carbune activ pentru imbunatatirea gustului si eliminarea mirosului
 • instalatii de osmoza inversa pentru obtinerea apei de inalta puritate

tratare apa

Centrala de tratare a aerului (roof-top)

Centrala de tratare a aerului este destinata satisfacerii necesitatilor de conditionare a aerului pentru spatii mari: centre comerciale, hipermarketuri, cinematografe, birouri, cantine sau restaurante.

Centrala de tratare a aerului poate functiona in regim de incalzire prin inversarea ircuitului agentului frigorific.

Centrale de tratare aer

Centrale-le de tratare ale aerului cuprind, in functie de cerintele beneficiarului din:

 • priza de aer exterior si/sau priza de aer recirculat;
 • camera de amestec intre aerul proaspat exterior si aerul recirculat;
 • grile fixe sau reglabile (manuale sau automate cu servomotor);
 • filtre cu diferite grade de filtrare (standard, tip sac etc.)
 • baterie incalzire cu apa calda;
 • baterie racire (apa racita de la chiler sau detenta directa);
 • separator de picaturi;
 • umidificator prin pulverizare de picaturi sau cu abur;
 • sectiune de recuperare a caldurii;
 • ventilator introducere si/sau refulare;
 • atenuator de zgomot;

Centralele de tratare aer care trebuie sa fie instalate afara sau oricum sunt expuse la conditiile de afara sunt furnizate cu acoperis, ca element de accesoriu.

Centralele de tratare aer sunt dotate cu usi de inspectie ce permit accesul si controlul asigurand o deschidere usoara si etanseitate sigura.

Sistemul de filtrare

Filtrarea aerului este foarte importanata si de aceea trebuie sa avem grija de alegerea filtrelor, si o mare atentie la vitezele de trecere, pentru a asigura eficienta si o durata de viata mai lunga.

Centrala de tratare a aerului

Instalare Panouri Solare in Constanta

Instalare Panouri Solare in Constanta

Constanta face parte din zonele cu flux energetic solar important (1600 kWh/mp anual) din Romania asadar captarea si valorificarea acestor radiatii este foarte profitabila.

Panourile solare Ferroli utilizeaza eficient energia inepuizabila a soarelui: ele nu produc doar apa calda, ci isi pot aduce aportul si la incalzirea locuintei dumneavoastra.

Utilizand eficient energia solara se economiseste intr-un an pana la 60% combustibil pentru prepararea apei calde menajere si cu pana la 30% combustibil pentru incalzire.

Alegerea locatiei potrivite

Prima decizie pe care trebuie s-o luati este sa hotarati unde ar putea fi montate panourile solare.

Adesea, spatiul este limitat, de aceea este ideal ca panourile solare sa fie montate pe acoperis.

Daca detineti un teren intins, puteti opta pentru un sistem de panouri solare instalate pe sol.

Panouri solare nepresurizate

Acest tip de panou solar este cel mai popular in Romania si se foloseste pentru producere apei calde menajere.

Panourile solare nepresurizate nu consuma nici o alta forma de energie in timpul functionarii, producerea apei calde menajere se realizeaza prin absortia radiatiei termice solare.

Panouri solare presurizate

Spre deosebire de panoul solar nepresurizat acesta este in regim inchis – presurizat. Acesta poate fi un avantaj pentru presiunea mai buna a apei cald.

Avantajele panourilor solare:

 • energiile regenerative reprezinta o alternativa de viitor, sigura si ecologica, pentru combustibilii utilizati in prezent;
 • rezervele naturale de combustibili fosili sunt limitate, iar pretul acestora creste in continu;
 • pozitia geografica a judetului Constanta asigura conditii deosebit de favorabile utilizarii instalatiilor solare peste 220 de zile insorite pe an.

Panourile solare Ferroli se pot instala in aproape orice locuinta, optimizand din punct de vedere energetic instalatia termica.

Panouri solare

O solutie eficienta, ieftina si complet nepoluanta pentru a-ti incalzi locuinta si pentru a prepara apa calda menajera este energia solara.

Cu ajutorul echipamentului potrivit, poti capta si stoca aceasta energie a viitorului pentru a-ti acoperi o buna parte din nevoile tale si ale familiei.

Pachetul solar ECOTUBE NEW 20, care include 3 astfel de panouri solare cu tuburi vidate tip heatpipe.

Stratul din interiorul acestor tuburi transforma energia solara captata in energie termica, iar apoi transfera caldura prin intermediul unor aripioare.

Lichidul din interiorul tevilor se transforma in vapori si apoi din nou in lichid, creand astfel un transfer de caldura circular si neintrerupt cat timp colectorul primeste lumina naturala.

Pachetul solar include, de asemenea, un puffer tank-in-tank FBT1 800 pentru inmagazinarea agentului termic.

Acest echipament are un randament foarte ridicat intr-o instalatie solara datorita suprafetei mari a serpentinelor si poate fi conectat la oricare din sursele de caldura mentionate mai sus.

Tot in aceleasi pachet sunt incluse urmatoarele: regulatorul electronic pentru sisteme solare ECOTRONIC PRO, grupul de pompare IDRO 12S EASY, un vas de expansiune VEF 80, robinet si kit aerisitor automat, 50 KG de antigel si un kit amestec termostatic – tot ce ai nevoie pentru o instalatie solara eficienta.

Trebuie sa stii, inainte de toate, ca sistemul solar este ideal pentru a reduce costurile la incalzire, economia ajungand pana la 30% in sezonul de incalzire.

Noi iti recomandam folosirea sistemului solar impreuna cu centrala electrica LEB TS, in acest fel te poti bucura de toate avantajele oferite de energia solara, atat in sezonul rece, cat si in sezonul cald.

Asadar, exista o multitudine de solutii de incalzire pentru fiecare tip de locuinta, indiferent daca ai acces la gaz, curent electric sau combustibili solizi.

Daca ai acces la gaz recomandam o instalatie compusa din centrala termica in condensatie, radiatoare din otel si termostat de ambiet.

Pentru cei care se bazeaza pe curent electric sugeram o centrala electrica, radiatoare din aluminiu si un termostat pentru optimizarea consumului.

Pentru locuintele cu acces la combustibil solizi recomandam cazanul din fonta cu arzator pe peleti sau un termosemineu care poate fi conectat cu usurinta la un sistem intreg de radiatoare.

Desigur, energia solara este si ea o optiune excelenta, ieftina si deloc poluanta, care iti va ridica nivelul de autonomie al instalatiei tale.

Centrale termice Ferroli

Distribuitor Centrale termice Ferroli in Judetul Constanta

In ultimii ani, intre protagonistii pe piata romaneasca a echipamentelor pentru instalatii de incalzire si climatizare s-a aflat in mod constant numele Ferroli.

Produse Ferroli

 • Centrale termice murale, cu tiraj natural sau fortat, numai pentru incalzire sau cu preparare apa calda menajera (instantaneu sau in boiler incorporat). Modele cu puteri termice de 24 si respectiv 30 kw
 • Centrale termice cu condensare, cu sau fara preparare apa calda menajera. Puterile termice disponibile sunt 16, 26, 36, 46 si 98 Kw, cu posibilitatea montarii modulare in cascada in cazul unui necesar de putere termica mai ridicat.
 • Cazane din fonta cu arzator atmosferic pentru combustibili gazosi, cu puteri termice ce variaza intre 23 si 289 kW. Peste 50 kW toate modelele sunt echipate cu arzator in doua trepte.
 • Cazane industriale, de apa calda supraincalzita si abur, cazane pentru combustibili solizi.
 • Radiatoare din aluminiu, otel si fonta.
 • Arzatoare pentru combustibili lichizi.
 • Aparate de aer conditionat sistem split si multisplit.
 • Agregate de preparare a apei racite.
 • Ventiloconvectoare de perete sau de plafon si ventiloconvectoare tip caseta pentru plafon fals.
 • Seminee

Gama noua

Noua gama BIOPELLET surprinde interesul companiei Ferroli de a dezvolta in continuare tehnologia cazanelor cu functionare pe peleti.

Anticipand nevoia clientilor sai pentru echipamente din ce in ce mai usor de utilizat, Ferroli a introdus pe piata aceste noi cazane care pot beneficia de un pachet special de optiuni pe care utilizatorul le poate alege la achizitie.

Pe langa marirea si imbunatatirea gamei de echipamente de incalzire, Ferroli si-a indreptat atentia si catre satisfacerea nevoii de a.c.m. a gospodariilor, astfel a imbunatatit calitatea si modul de functionare a gamei de boilere electrice prin optimizarea celor doua boilere electrice digitale TDG si TND din gama sa.

Noile echipamente Ferroli introduse pe piata anul acesta demonstreaza interesul companiei de a-si perfectiona gama si functiile utile ale produselor, nu doar prin introducerea unor modele noi, ci si prin imbunatatirea echipamentelor actuale.

Astfel, de abia asteptam sa vedem ce alte noutati ne va oferi Ferroli in anul ce urmeaza!

Centrale termice Ferroli

Oferta Centrale de Apartament 2019

 

Oferta de pret centrale de apartament.

In prezent centrale de apartament nu mai sunt o noutate, majoritatea consumatorilor tind sa achite – cum este si normal – doar pentru ceea ce consuma efectiv si nu o parte din ceea ce consuma, sau se pierde, impreuna cu colectivitatea in care traiesc.

Pentru aceasta categorie, CRIS VENT a incercat sa-si adapteze produsele si sa  ofere solutii pentru incalzirea apartamentelor de bloc. Pentru oferte personalizate va rugam sa ne contactați  telefonic la acest numar 0767611788 .

 

 

motan centrale de apartament

Ofertă Centrală Motan convențională

 

Oferta de pret apartament cu 2 camere (4 radiatoare) = 6000 5800 lei

Oferta de pret apartament cu 3 camere (5 radiatoare) = 6500 6300 lei

 

 

 

 

ferroli motan centrale de apartament

Oferta Centrala Ferroli Divacondens

Oferta de pret apartament cu 2 camere (4 radiatoare) = 6400 6200 lei

Oferta de pret apartament cu 3 camere (5 radiatoare) = 6900 6700 lei

 

 

 

Oferta cuprinde:

 •  proiectare si executie
 •  termostat de ambient
 •  debransarea instalatiei de la RADET
 •  instalatia executata cu polipropilena (PPR)
 •  kit de evacuare

Echipamentele sunt ferroli si au o garantie intre 3 ani si 10 ani.

Pentru oferte personalizate va rugam sa ne contactați  telefonic la acest numar 0767611788 .

centrale de apartament

Instalare panou solar cu regim de functionare permanent

Instalare panou solar cu regim de functionare permanent

Pachetul solar este compus din panoul solar cu fata plana ECOTOP VMFA si boilerul cu acumulare cu 2 serpentine ECOUNIT 200-2C WT.

Pachet oferta

Panoul solar ECOTOP VMFA este prevazut cu suprafata selectiva de absorbtie  pentru sisteme cu circulatie fortata. Panoul are o rama din aluminiu, geam de protectie si fitinguri filetate rapide.

De asemenea panoul solar se livreaza impreuna cu urmatoarele accesorii:

 • kit montaj suprafata plana – 076187X0
 • kit hidraulic cu racorduri filetate: dopuri, nipluri, robinet si aerisitor automat, garnituri rezistente la temperaturi inalte – 072217X0\

Boiler

Boilerul ECOUNIT 200-2C WT este izolat la interior cu un strat de siliciu si cu poliuretan cu grosime de 50 mm pentru reducerea pierderilor de caldura.

Acesta este prevazut cu un panou de acces unde se afla anodul de magneziu si serpentina de incalzire pentru intretinere si curatare usoara.

Apa folosita la schimbul de caldura este izolata de apa menajera pentru asigurarea unei bune igiene

Instalare aer conditionat Ferroli

OFERTE AER CONDITIONAT FERROLI TIP SPLIT INVERTER

Aerul conditionat este utilizat pe scara larga atat in locuinte, cat si la birouri, magazine, etc.

Instalarea unui aparat de aer conditionat marca Ferroli este o alegere reusita.

Practic, prin racirea mediului ambiant, aerul conditionat asigura si dezumidificarea incaperilor, transformand mediul respectiv intr-unul foarte confortabil.

In functie de tehnologia acestora si tipul compresorului utilizat, echipamentele de aer conditionat se impart in urmatoarele categorii:

– aer conditionat cu functionare on/off; (a fost interzisa comercializarea de Comunitatea Europeana)

– aer conditionat cu functionare modulanta (inverter);

[pwb-all-brands]

Instalare cazan peleti Constanta

Instalare cazan peleti in judetul Constanta

Arzatoare cu peleti SUN P7 si SUN P12 cat si arzatoarele cu combustibil lichid tip M (SUN G6R si G10) au fost create sa completeze gamele de cazane cu combustibil solid (lemn sau carbune) sau gazos.Instalare cazan peleti

Cu un o constructie speciala, ele se pot adapta usor (cu un kit de transformare)  atat pe cazanele din fonta cu combustibil solid (ex :SFL) sau din otel (ex: FSB) sau pe cazanele din fonta cu arzator cu aer insuflat  (ex:Atlas).

Arzatoarele cu peleti

Arzatoarele cu peleti prin modul de functionare cat si prin usurinta in exploatare si randamentul ridicat al arderii au eliminate in mare masura inconvenientele cazanelor clasice cu combustibil solid legate de autonomie si intretinere.

Dotate cu un bunker de stocare peleti dimensionat generos pentru a asigura o autonomie de cateva zile si gestionate de un microprocesor , cazanele cu arzator cu peleti sunt complet automatizate (pornirea si oprirea sunt comandate de termostatul de camera) .Instalare cazan peleti

Puteri disponibile

Cu puteri intre 14Kw si 50 Kw cazanele cu arzatoare cu peleti sunt o solutie practica si ecologica pentru asigurarea necesarului termic.

Peletii si brichetii sunt combustibili solizi, cu continut scazut de umiditate, obtinuti din rumegus, aschii de lemn sau chiar scoarta de copac. Rasinile si liantii existenti in mod natural in rumegurs au rolul de a mentine peletii compacti si de aceea acestia nu contin aditivi.

Aspecte generale
– peletii si brichetii ard aproape fara emisie de fum.
– in gazele de ardere praful este alcalin.
– au continut scazut de metal iar sulfurile sunt aproape inexistente.
– sacii de peleti si bricheti sunt compacti si se depoziteaza cu usurinta. O tona de peleti sau bricheti poate fi depozitata intr-un spatiu de 1,2 metri cubi.
– cenusa bogata in minerale, poate fi folosita cu succes drept ingrasamant.

Peletii sunt eficienti din punct de vedere al schimbului de caldura si acest lucru tine si de eficienta schimbatorului de caldura al sobelor cu peleti.

Pentru a fi eficient, un schimbator de caldura trebuie sa aiba o suprafata mare iar soba trebuie sa aiba contact cu aerul pe toata acea suprafata.

In general, cu cat este mai greu un schimbator de caldura, cu atat mai eficient este, asadar, ca si regula, in cazul in care comparam 2 sobe ce au la baza peletii, pentru un interval dat de caldura, soba mai grea este mult mai posibil sa efectueze o incalzire mai eficienta.

Doua observatii la acest lucru – unele schimbatoare de caldura sunt realizate din aluminiu care este mult mai usor decat otelul, si nu putem compara o soba realizata din fonta la greutate cu una fabricata din otel.

Materialele din fonta sunt mai groase si mai grele decat otelul.

Ce inseamna peleti ?

Peletii din lemn sunt deseuri lemnoase, deshidratate si comprimate pana la dublul densitatii energetice a lemnului verde, neuscat. Cu alte cuvinte rumegusul rezultat in urma prelucrarii lemnului este bine uscat, apoi i se adauga un liant, acest amestec se supune presarii, apoi taierii cu utilaje specializate si are ca rezultat peletul.

Peletul are o putere calorica mare, densitate mare, costuri relativ reduse de transport, o logistica imbunatatita de stocare si utilizare automatizata.

Peletul de lemn va deveni treptat-treptat un inlocuitor viabil pentru ceilalti combustibili conventionali ( gazul natural, GPL, petrol, carbune, lemn, ulei, electricitate, etc.).

Caracteristicile peletilor:

 • Diametru: 3-15 mm
 • Lungime:<60 mm
 • Greutate in vrac: ~650 kg/mc
 • Densitate volumetrica: >1200 kg/mc
 • Umiditate: <8%
 • Cenusa: <1.5%
 • Putere calorica: intre 3500 si 4500 kcal/kg

Avantajele peletilor de lemn:

 • sunt relativ ecologici, proveniti din deseuri lemnoase;
 • sursa de energie curata, moderna si ieftina;
 • autonomie foarte ridicata; functie de depozitul de peleti construit si de automatizarea centralei termice, autonomia unei centrale termice pe peleti poate fi 1 luna de zile sau chiar 2 luni de zile;
 • o centrala termica pe peleti, fiind considerata ecologica, poate fi achizitionata prin programul CASA VERDE, unde puteti beneficia de o suma de pana la 6000 RON;
 • producerea peletilor se realizeaza prin utilizarea deseurilor lemnoase si astfel se produce o curatare a mediul natural de materialele poluante pentru sol;
 • sunt neutrii din punct de vedere al emisiilor de carbon, deoarece la ardere emit cam aceeasi cantitate de CO2 ( dioxid de carbon ) care a fost absorbit de copac in timpul cresterii acestuia;
 • emisia de fum rezultata din arderea peletului este foarte redusa;
 • in gazele de ardere praful este alcalin;
 • au un continut scazut de metal, iar sulfurile sunt aproape inexistente;
 • cenusa rezultata in urma arderii peletului poate fi folosita ulterior ca si ingrasamant natural deoarece este bogata in minerale
 • costul in exploatarea peletilor este mai redus decat in cazul combustibililor fosili
 • facand o comparatie cu lemnul de foc rezulta ca peletii sunt mai eficienti din punct de vedere al randamentului de ardere, puterii calorice, confortul si sigurantei in utilizare;
 • facand comparatie cu o centrala termica pe gaz conventionala, o centrala termica pe peleti va consuma, cu un cost pentru aceeasi putere termica produsa, cu aproximativ 20-30% mai redus; in cazul in care se face comparatia cu o centrala termica pe gaze cu functionare in condensatie, care are un randament mai bun decat una conventionala, o centrala termica pe peleti va consuma, cu un cost pentru aceeasi putere termica produsa, cam la fel;
 • necesita un spatiu relativ redus de depozitare, pentru 1 tona de peleti fiind necesar un volum de aproximativ 1200 – 1500 litri / 1,2 – 1,5mc.

Dezavantajele peletilor din lemn:

 • costul cu achizitia unei centrale termice pe peleti de calitate, respectiv a echipamentelor aferente ( buncar, snec, motor, pompe, supape de siguranta, vase de expansiune, etc.) poate depasi de 2 sau 3 ori costul cu achizitia unei centrale termice pe lemne obisnuite, a unei centrale termice pe lemne cu functionare pe principiul gazeificarii, a unei centrale termice electrice, cu functionare pe gaz metan sau GPL;
 • sensibilitate ridicata la sistemul de alimentare cu peleti ai centralei termice; motorul snecului se poate infunda sau chiar arde destul de repede, snecul si arzatorul se pot infunda cu peleti in cazul in care nu se face o curatare periodica la 2-3 zile si in cazul in care peletul folosit este de o calitate foarte slaba;
 • in cazul unei centrale termice pe peleti este nevoie de un spatiu tehnic destul de mare atat pentru montarea centralei, a echipamentelor aferente cat si a buncarului / depozitului de peleti, camera care sa corespunda normelor si normativelor in vigoare;
 • intreruperea curentului electric implica introducerea unor elemente de siguranta in instalatie ( ceea ce duce la cresterea investitiei initiale ), cum ar fi: generator automat pe benzina sau motorina sau UPS sau protector automat lipsa curent;
 • o centrala termica pe peleti necesita montarea obligatorie a unui cos de fum;
 • desi centrala termica cu functionare pe peleti este considerata ca fiind ecologica totusi in urma arderii peletilor rezulta degajarea unor noxe, chiar si intr-o cantitate redusa, dar tot noxe sunt; daca puneti un accent foarte important pe latura ecologica, ca si alternativa puteti opta pentru o instalatie cu panouri solare sau pentru o instalatie cu pompa de caldura;
 • alegerea peletului se face de regula pe criteriul pretul cel mai mic – cei mai ieftini peleti, iar in acest caz exista mari sanse sa luati un pelet de proasta calitate care sa afecteze functionarea corecta a cazanului pe peleti, respectiv a echipamentelor aferente acestuia.

Cat costa peletii ?

Cat costa peletii? Cat costa 1Kg de peleti? De regula peletii se comercializeaza la pungi de 10Kg, 15Kg, 20Kg, pot fi achizitionati si la saci de 50 sau 100Kg, sau daca se comanda o cantitate mai mare pot fi adusi direct la dvs acasa de catre furnizorul de peleti.

Pretul unui Kg variaza functie de calitatea peletului dar si de cantitatea pe care doriti sa o cumparati. Pretul unui Kg de peleti poate fi cuprins intre 0,5 RON si 1,5 RON.

Lemnul, mai putin eficient decat ecombustibilii

In momentul de fata, peletii sunt considerati ca fiind ecombustibili, asta deoarece nu au in compozitie nici o substanta periculoasa si acestia emit spre deosebire de carbune sau de petrol mai putin dioxid de carbon.

In comparatie cu lemnul de foc, puterea calorica a peletilor este de 1,5 ori mai mare si centralele ce utilizeaza astfel de combustibili pot sa fie reglate in asa fel incat caldura sa fie la nivelul dorit.

Datorita mai multor avantaje pe care le ofera utilizarea peletilor, printre care se numara faptul ca reprezinta o solutie ecologica, fiind neutri din punct de vedere al emisiiloor de carbon, costa mai putin decat combustibilii fosili, putem spune ca acestia reprezinta o solutie ideala ca si alternativa pentru petrol si gaze naturale.

Odata ce ati incercat sa utilizati o soba pe baza de peleti, cel mai probabil veti refuza sa va intoarceti la utilizarea sobei de lemn vechi, traditionala. Deoarece sunt economice, ecologice si automatizate, acestea ofera o modalitate foarte convenabila de a va incalzi locuinta.

 

Instalare centrala termica pe gaz Constanta

Instalare centrala termica pe gaz Constanta

Centralele termice murale sunt echipamente pentru incalzire si/sau preparare apa calda menajera, cu montaj pe perete.

Operatiuni montaj centrala

 1. fixarea pe pozitie a centralei; fixarea centralei se realizeaza de comun acord cu beneficiarul, in conformitate cu normele de montaj ale echipamentelor de incalzire.
 2. efectuarea legaturilor hidraulice pentru tur si retur incalzire, racordarea la apa rece si calda.
 3. umplerea sistemului de incalzire cu apa si punerea sub presiune a intregii instalatii;
 4. verificarea etanseitatilor.

Montajul standard presupune racordarea tevilor de cupru, Pexal sau PPR existente in sistem la centrala termica.

Aceste tevi trebuie sa fie deja prezente in incaperea in care este montata centrala. Se considera lucrare suplimentara efectuarea racordarii la tevi prezente in alta incapere.

Montaj radiatoare (calorifere)

Punerea pe pozitie a unui calorifer presupune urmatoarele operatii:

 1. fixarea elementelor de prindere a radiatorului pe perete;
 2. montarea robinetilor de tur, retur, dop si aerisitor;
 3. punerea acestuia pe pozitie;
 4. montarea tevilor de tur si retur conform proiect;
 5. racordarea caloriferului la instalatia de incalzire;
 6. dupa montarea tuturor caloriferelor si a tevilor (coloanelor) – umplerea instalatiei si efectuarea probei de etanseitate;
 7. realizarea probei la presiune.

Clasificarea centralelor

 • combustibilul folosit –  Gaz Natural, GPL sau Electrice.
 • tipul de evacuare a gazelor arse –  cu Tiraj Fortat sau cu Tiraj Natural.
 • tehnologia si randamentul arderii – centralele pe gaz pot fi Conventionale sau in Condensare.
 • modalitatea de preparare a apei calde menajere – cu Preparare Instantanee sau cu Preparare intr-un boiler incorporat sau extern (cu Acumulare).
 • tipul schimbatorului de caldura – cu schimbator Bitermic sau Monotermic (schimbator secundar in placi).
 • tipul curentului folosit – Monofazate sau Trifazate.

Instalare centrala termica pe gaz

Call Now ButtonSună acum