Centrale Termice Peleti

0
1827

 

SFL+ SUN P7/SUN P12

In cazul echipamentelor  de incalzire si climatizare “Energia verde“ este un concept care are ca baza  de pornire efortul pentru dezvoltarea unor surse de energie regenerabila, cu un impact redus asupra mediului, o alternativa viabila si economica la solutiile clasice cu combustibili fosil

Cazane din Fonta sau Otel cu Peleti

Arzatoare cu peleti SUN P7 si SUN P12  au fost create sa completeze gamele de cazane cu combustibil solid (lemn sau carbune).

Cu un design special, ele se pot adapta cu usurinta (cu ajutorul unui kit de transformare) pe cazanele din fonta Ferroli SFL cu combustibil solid sau din otel Ferroli FSB ( pana la 30 kW)

Arzatoarele cu peleti SUN P7 si SUN P12 prin modul de functionare usor si intuitiv cat si prin usurinta in exploatare cu un  randamentul ridicat al arderii, au eliminate cea mai mare parte a inconvenientelor pe care cazanele clasice cu combustibil solid le aveau din punct de vedere al autonomiei de ardere si al intretinerii.

Prin alegerea bunker-ului de stocare peleti dimensionat generosse asigura o autonomie de functionare de cateva zile iar gestionate modului de lucru este realizata de catre un microprocesor.

Cazanele dotate cu arzator cu peleti SUN P7 si SUN P12 sunt complet automatizate (perioadele de lucru, pornirea si oprirea fiind comandate de termostatul de camera) .

Cu puteri intre 14Kw si 50 Kw cazanele cu arzatoare cu peleti SUN P7 si SUN P12 sunt o solutie practica si ecologica pentru asigurarea necesarului termic .

  • SFL+ SUN P7/SUN P12IMG_20140805_183251

    Cazane din fonta SFL cu arzator pe peleti SUN P7/SUN P12, cu puteri intre 13,7 si 55 kW

  • FSB + SUN P7

    FSB + SUN P7 Cazane din otel cu functionare cu arzator cu peleti SUN P7 si cu puteri intre 13,7 – 34,1 kW

  • BioPellet Tech

    Cazan din otel cu functionare pe peleti cu puteri pana la 50 kw.

Consumul unei centrale termice / cazan pe peleti este unul relativ, dar luand in calcul unii indicatori putem estima un consum mediu anual pentru anumite game puteri.

Consumul de peleti

Consumul anual aproximativ  estimat de peleti ( imobil izolat / imobil neizolat ) :

  • Centrala termica pe peleti 15 KW …………………… 2,6 – 4,1 tone / an
  • Centrala termica pe peleti 20 KW …………………… 3,5 – 5,5 tone / an
  • Centrala termica pe peleti 30 KW …………………… 5,3 – 7,9 tone / an
  • Centrala termica pe peleti 40 KW …………………… 7,1 – 10,5 tone / an
  • Centrala termica pe peleti 50 KW …………………… 8,8 – 13,5 tone / an
  • Centrala termica pe peleti 60 KW …………………… 11,5 – 15,9 tone / an
  • Centrala termica pe peleti 80 KW …………………… 14,6 – 22,9 tone / an
  • Centrala termica pe peleti 100 KW ………………… 21,6 – 28,9 tone / an

Am luat in calzul urmatorii indicatori:

  • gradul de izolare al imobilului
  • zona climatica in care se afla amplasat imobilul
  • vecinatatea amplasarii imobilului (daca este amplasat printre alte imobile sau nu)
  • gradul de confort termic al persoanelor care vor locui in imobil ( sunt unele persoane mai friguroase, altele mai calduroase )
  • disponibilitatea locatarilor de a gestiona in mod economic consumul
  • folosirea centralei termice pe peleti si pentru preparare de apa calda de consum prin intermediul unui boiler cu serpentina, indirect
  • calitatea peletului utilizat ( de mentionat ca peletii obtinuti din foioase au o putere calorica mai mare decat cei obtinuti din rasinoase si de asemenea recomand folosirea peletilor ecologici obtinuti prin uscare – presare – taiere fara a folosi un liant chimic, care in afara de faptul ca va reduce puterea calorica a combustibilului utilizat, poate fi daunator echipamentelor centralei termice, in sensul ca poate ataca peretii cazanului, poate infunda arzatorul sau sistemul automat de alimentare, denumit snec )
  • calitatea echipamentului ( o centrala termica pe peleti de o calitate superioara care are sistem de alimentare si de aprindere automata va consuma cu pana la 20-30% mai putin decat o  centrala termica pe peleti inferioara, cu aprindere manuala si in afara de consum va fi o diferenta si la confort, respectiv ritmicitate de alimentare )
  • dimensionarea corecta din punct de vedere tehnic al echipamentului aferent centralei termice, respectiv a instalatiei interioare de incalzire si/sau de alimentare cu apa calda a consumatorilor
  • feed-backul primit de la beneficiarii care au deja instalat un cazan pe peleti

Totul despre peleti –  Peletii din lemn sunt deseuri lemnoase, deshidratate si comprimate pana la dublul densitatii energetice a lemnului verde, neuscat.

Cu alte cuvinte rumegusul rezultat in urma prelucrarii lemnului este bine uscat, se supune presarii si are ca rezultat peletul.

Peletul are o putere calorica mare, densitate mare, costuri relativ reduse de transport, o logistica imbunatatita de stocare si utilizare automatizata.

Peletul de lemn va deveni treptat-treptat un inlocuitor viabil pentru ceilalti combustibili conventionali ( gazul natural, GPL, petrol, carbune, lemn, ulei, electricitate, etc.).

Caracteristicile peletilor:

Diametru: 3-15 mm (cei mai folositi sunt peletii de 6mm diametru)
Lungime:<60 mm
Greutate in vrac: ~650 kg/mc
Densitate:  >1200 kg/mc
Umiditate: <8%
Cenusa: <1.5%
Putere calorica: intre 3500 si 4500 kcal/kg