Executie instalatii subsol de bloc

0
2223

Propune blocul tău pentru reabilitare termică!

Executie instalatii termiceCRIS VENT LOGO

Trebuie ţinut cont de faptul că prin subsol trec şi instalaţiile pentru energie termică, pierderea energetică în aceste cazuri fiind imensă.

Repararea/înlocuirea instalaţiei de distribuţie a apei reci şi/sau a colectoarelor de canalizare menajeră şi/sau pluvială din subsolul blocului de locuinţe până la căminul de branşament/de record, după caz

Reparatii capitale ale instalaţiilor de alimentare cu agent termic în subsolul blocurilor de locuinţe Pentru eliminarea pierderilor existente în marea majoritate a subsolurilor de bloc precum şi eficientizarea instalaţiei de încălzire vă propunem înlocuirea completă a instalaţiilor de alimentare cu agent termic şi încălzire, atât în subsolul blocului, dar şi distribuţia pe verticală pentru alimentarea fiecărui apartament. Soluţia tehnică propusă -Înlocuirea ţevilor existente , înlocuirea vanelor existente la intrarea în bloc , precum şi coloana de aerisire, daca este necesar. Materiale folosite:  Ţeavă şi fitinguri din polipropilenă de bună calitate, agrementată tehnic, console pentru prinderea şi consolidarea conductelor formate din:- colier zincat cu garnitură de cauciuc; – tije zincate filetate care permit ancorarea ţevii  de plafon, piulite expandabile în beton etc.

Nu puţine sunt blocurile în care, încă de la intrare te intampina un miros înţepătoar de canalizare.  Aceasta vine din subsoluri, unde mocirla  de fecale are dimensiuni alarmante, iar apa se aude în beciuri  curgând mereu. .Locatarii de la parterele blocurilor inundate sunt de departe cei mai afectaţi, în primul rând de mirosul care le pătrunde în case, de ţănţarii care nu dispar niciodată indiferent cu ce soluţii ai face dezinsecţia, de ameninţarea şobolanilor, purecilor, gandacilor etc.

Executie instalatii sanitare si termice

  • Inlocuire retele de canalizare
  •  Executie retele interioare de alimentare cu apa rece si respectiv, cu apa calda de consum, in sistem cu contorizare individuala
  • Retele interioare de alimentare cu apa rece si respectiv, cu apa calda de consum, in sistem de contorizare colectiva
  • inlocuire coloane termice
  • Racordarea conductelor de legatura de la coloane la armaturile obiectelor sanitare
  • montaj calorifere
  • executie instalatii termice si sanitare aferente mansardarii blocurilor de louinte.

Izolatii pentru tevi si conducte

– sunt adecvate pentru utilizarea in lucrarile de instalatii si incalzire in industrie, birouri si cladiri rezidentiale. Izolatia pentru tevi indeplineste toate criteriile de izolare termica si acustica a conductelor de incalzire centrala, instalatiilor de climatizare, instalatiilor de apa sanitara si de canalizare.

Caracteristica de baza a tuburilor de izolatii pentru tevi o reprezinta elasticitatea si rezistenta buna la actiunile mecanice si chimice ale materialelor de constructii uzuale. Izolatia pentru tevi si conducte are structura celulara inchisa si se preteaza a fi incorporata in toate tipurile de pardoseli.

Izolatia este esentiala pentru buna functionare a intregului sistem de tevi. Conductele care nu sunt bine izolate pot duce la pierderea caldurii si la aparitia condensului in perioada iernii. De asemenea, tevile neizolate “transpira”, sunt pline de urme de apa si-ti suprasolicita sistemele de incalzire. De aceea, este bine sa te ocupi de izolarea tevilor inainte de venirea iernii.

 

Motive pentru izolarea tevilor

Atunci cand izolezi tevile de apa rece eviti producerea de condens iar atunci cand le izolezi pe cele de apa calda previi pierderile de caldura si economisesti energie si implicit bani;
Tevile expuse la frig pe timpul iernii pot ingheta si crapa, provocand pagube insemnate;
Izolatia ofera o bariera de protectie impotriva umiditatii, factor ce poate duce la distrugerea tevilor, in timp.

 

 

 

Cochilii din vata minerala bazaltica caserate cu folie de Aluminiu

Cochiliile din vata minerala bazaltica se folosesc la izolarea conductelor…, instalatiilor de apa calda/fierbinte, a conductelor de aburi. Se mai pot folosi pentru… izolarea instalatiilor de ventilatie, cazanelor de incalzire, schimbatoare de caldura .