Inlocuire coloane si calorifere Constanta

0
1995

Vara este anotimpul si momentul potrivit pentru inlocuirea coloanelor termice si a caloriferelor invechite .

Cu o experienta acumulata in ani de dezvoltare a acestei activitati, Doru instalatoru  isi propune sa aduca in atentia si la dispozitia clientilor nostrii, cele mai bune servicii privind reparatiile instalatiilor din casa dumneavoastra.CRIS VENT LOGO

 

Pentru inlocuirea coloanelor de caldura se recomanda folosirea conductelor de polipropilena si dimensionarea corecta a acestora in scopul obtinerii de randament maxim,daca caloriferele nu se inlocuiesc atunci va fi necesara spalarea chimica a acestora in special a caloriferelor de fonta care prin natura executiei lor sunt poroase si de aceea vor retine sedimente pana la faza de infundare totala.

 Montaj radiatoare/calorifere

Pentru reteaua RADET se recomanda montarea caloriferelor din fonta sau aluminiu cele de otel nu rezista la coroziune si de aceea sunt recomandate pentru instalatiile cu centrala proprie unde coroziunea poate fi controlata adaugandu-se glicol/antigel care protejeaza elementele componente ale instalatiei prelungindu-le durata de functionare.

Niplare-deniplare elementi radiatoare

Niplarea reprezinta operatiunea de adaugare elementi in scopul redimensionarii radiatorului si se realizeaza atunci cand constatam ca radiatorul este subdimensionat comparativ cu spatiul afernt.

Operatiunea se desfasoara destul de simplu, se va folosi o cheie de niplat care poate fi comfectionata la un atelier de sudura ori se poate cumpara de la un magazin de instalatii de unde se vor achizitiona si niplele de legatura impreuna cu garniturile aferente apoi se vor aplica niplele intre cele doua corpuri si se vor roti pe sensul de strangere cu ajutorul cheii de niplat pana in momentul lipirii celor doua corpuri.

Deniplarea reprezinta inversul operatiunii de niplare si consta in inlaturarea elementilor ce ne prisosesc rezultand un radiator cu dimensiuni reduse.

Executia unei nstalatii termice sau inlocuirea acesteia va incepe din subsolul blocului prin inlocuirea tevilor metalice foarte vechi care nu mai au proprietatile ce le caracterizau si folosirea tevilor de ultima generatie cum ar fi PPR-ul care prin calitatile sale nu va retine sedimente, deci nu se vor infunda, avand un grad  ridicat de izolare, pierderile de caldura vor fi minime iar randamentul maxim.

Randamentul maxim poate fi obtinut doar respectand cotele de montaj-exemplu; se va porni de la subsol cu diametrul de 32,se va racorda caloriferul de la parter si se va continua cu acelas diametru pana la etajul 1 unde se vor monta teuri reduse la 25 si se va continua pana la etajul3 unde se va reduce la 20 dimensiune folosita pana la etajul 4, doar asa putem obtine debitul si presiunea necsara functionarii corecte a instalatiei termice de bloc.

 

 

 

Executie instalatii subsol de bloc

 

Repararea sau inlocuirea totala a conductelor de apa calda, apa rece, canalizare sau caldura din subsolul blocurilor de locuinte –  Oferim garantie tuturor lucrarilor executate in subsolul blocului dumneavoastra.

Conform legii reparatiile la partile comune se fac din fondul de reparatii pe care il are asociatia de proprietari.
Aceste reparatii trebuie aprobate de adunarea generala a proprietarilor cu cvorumul stabilit de lege.

Asociatia de proprietari se infiinteaza si functioneaza pentru administrarea proprietatii comune, pentru mentinerea ei in conditii bune de functionare (aici intra si infrastructura de tevi) si dezvoltarea ei.

Pentru lucrari de intretinere si reparatii se constituie obligatoriu fondul de reparatii care trebuie alimentat permanent, astfel incat atunci cand proprietarii solicita o lucrare de urgenta sau propun in adunarea generala anuala o lucrare de interes general pentru intretinerea condominiului, sa existe un loc de unde sa se ia acesti bani – fondul de reparatii.

Inlocuirea coloanelor termice

Realizate din tevi metalice, acestea au atins un grad de imbatranire avansat, care genereaza riscuri mari in exploatare.

Pentru remedierea acestei probleme, solutia ideala ar fi inlocuirea coloanelor de la subsol si pana la ultimul nivelul al blocului. Numai asa va fi readus echilibrul in sistem, conform proiectului. Din pacate insa, o astfel de solutie este greu de pus in practica din cauza faptului ca proprietarii din imobil nu se pun de acord.IMG_20140726_134830

In aceste circumstante, puteti lua decizia sa inlocuiti coloanele doar in zona propriului apartament. Randamentul sistemului din cladire nu va fi imbunatatit, deoarece tevile vor ramane colmatate in zonele celorlalte etaje, dar veti elimina riscul unei inundatii masive in locuinta proprie. Daca sesizati mici scurgeri de apa din coloane, trebuie sa actionati imediat. Un por minuscul, care lasa sa scape cateva picaturi de apa, poate ascunde o deteriorare importanta a conductei pe interior.

Ca materiale, puteti folosi conducte din cupru sau polipropilena. In ceea ce priveste costurile, trebuie sa va spunem ca pentru doua instalatii similare, executate din cele doua tipuri de materiale, cuprul va fi cu 20% mai scump.

Din punctul de vedere al randamentului, sunt recomandate conductele din cupru, deoarece  coeficientul de transfer termic este mai ridicat. In schimb, polipropilena are o rezistenta la coroziune chimica mult mai mare. De aceea, conductele de polipropilena sunt recomandate in cazul conectarii la sistemul centralizat de termoficare, (exemplu: RADET) deoarece curatarea lor se face cu substante chimice.

Conductele din cupru si polipropilena nu fac depuneri in interior, spre deosebire de otel si fonta. O alta calitate a celor doua materiale consta in faptul ca fitingurile nu reduc diametrul tevii. Din acest motiv nu apar pierderi de sarcina.

Conductele din polipropilena trebuie sa aiba insertie de fibra compozita. Ea are rol atat in prelucrarea dilatarilor, cat si ca bariera impotriva difuziei oxigenului activ ce se dezvolta in sistem. Aceste conducte trebuie fixate, din metru in metru, cu coliere, deoarece polipropilena se dilata si se doformeaza puternic.

In cazul in care va hotarati sa aplicati aceasta solutie, trebuie sa stiti ca ea implica lucrari si in apartamentul de la etajul superior, deoarece conductele vechi se demonteaza prin desfiletare din „T”-urile prin care se fac racordurile la caloriferele de pe fiecare nivel.

 

Caloriferul este un instrument de incalzire esential pentru locuinta ta, in sezonul rece. De calitatea acestuia depind confortul si caldura caminului tau.

Chiar daca pare un lucru facil, alegerea caloriferului potrivit pentru locuinta ta necesita multa rabdarea si analizarea mai multor factori. Asfel, caloriferul ideal trebuie ales in functie de dimensiunea camerei, temperatura exterioara, tipul feresterelor, izolatia termica, numarul de pereti exteriori si chiar localizarea caloriferului.

De asemenea, trebuie sa hotarasti si tipul de material din care este confectionat caloriferul, fonta, otel sau aluminiu. In plus, perioada de la inceputul toamnei este ideala pentru achizitionarea caloriferelor, deoarece acestea nu au inca preturi mari.

Iata ce trebuie sa stii despre tipurile de calorifere de pe piata:

Caloriferul din otel. Caloriferul din otel are o durata de viata medie, intre 5 si 10 ani, in functie de modul in care este intretinut. Sunt ideale pentru incalzirea cu centrala termica de apartament. Caloriferul din otel rezista pana la o temperatura de 100 de grade Celsius. In cazul in care instalezi un calorifer din otel este nevoie de tratarea apei din instalatie.

Caloriferul din fonta. Caloriferul din fonta este extrem de eficient si rezistent in timp. Nu se infunda si nici nu se corodeaza in timp si functioneaza bine in orice conditii. Rezista la presiune si temperaturi ridicate, are o putere calorica mare si un timp de racire indelungat. Durata de viata a unui calorifer din fonta este de 30 de ani.

Este insa de dimensiuni mare si are si o greutate mare. Trebuie vopsite regulat, trebuie prins in perete si au nevoie de picioare de sustinere. In plus, necesita un volum mare de agent termic pentru a functiona corespunzator.

Caloriferul din aluminiu. Caloriferul din aluminiu are un aspect placut si un pret accesibil. Are o rezistenta mare la presiune si temperaturi ridicate si o putere termica mare pe metru liniar.

De asemenea, caloriferul din aluminiu are o greutate redusa, se monteaza usor si se poate adapta oricarei locuinte. Are o durata de viata lunga, de 10 – 20 de ani, in functie de modul in care este intretinut. Trebuie insa aerisit frecvent.

De asemenea, atunci cand alegi caloriferul pentru locuinta ta trebuie sa tii cont si de aspectul acestuia. Pe piata se gasesc si calorifere decorative vopsite prin metode speciale. In plus, poti personaliza chiar tu aspectul caloriferelor, cu ajutorul imaginilor si modelelor. Poti alege calorifere personalizate pentru baie, care sa sustina si prosoapele si care sa aiba o rezistenta sporita la umiditate.

Fata de alte sisteme de incalzire, caloriferele au numeroase avantaje. Astfel, sunt extrem de eficiente din punct de vedere energetic si sunt usor de intretinut, iar durata mare de viata le recomanda pentru majoritatea cumparatorilor. Intretinerea caloriferelor este minima, iar producatorii recomanda inspectia tehnica de specialitate o data pe an.