Instalare aer conditionat cu inverter

0
623

Aparatele de aer conditionat cu tehnologie Inverter folosesc un model nou de compresor avand capacitatea frigorifica (si calorica) variabila, impreuna cu o unitate electronica de control care comanda capacitatea compresorului si turatia ventilatoarelor.

Astfel, la pornirea aparatului, compresorul acestuia functioneaza la capacitate maxima, mult mai mare decât capacitatea nominala, reusind sa raceasca incaperea intr-un timp mult mai scurt decât in cazul unui aparat obisnuit.

Pe masura ce temperatura incaperii se apropie de temperatura dorita, sistemul de comanda micsoreaza progresiv capacitatea compresorului si turatia ventilatoarelor, astfel incât odata atinsa temperatura dorita, compresorul va functiona in mod continuu dar la capacitate foarte mica, atât cât este necesar pentru a compensa pierderile de caldura ale incaperii si de a mentine temperatura setata.

Instalare aer conditionat cu inverter in Constanta
Printre avantajele achitizionarii unui aparat cu Inverter enumeram:IMG_20140627_122954

  • Consum scazut de energie
  • Stabilitate la fluctuatiile de curent
  • Zgomot redus
  • Unitati de aer conditionat cu linii elegante
  • Filtre de aer care elimina praful si bacteriile din mediul interior

Tehnologia inverter asigura un control permanent al energiei consumate si a functionarii compresorului. La inceput, cand este cald in camera, compresorul functioneaza la o putere sporita, reducand timpul de aducere la temperatura optima. Dupa ce se atinge aceasta temperatura, se reduce functionarea compresorului, regland doar diferenta de temperatura fata de nivelul dorit. Se obtine astfel o economie insemnata de energie electrica, ducand astfel la scaderea substantiala a facturii.
samsungO alta caracteristica interesanta a tehnologiei inverter este ca se poate folosi atat vara cat si iarna. Si iarna, aceasta tehnologie poate incalzi camera chiar la diferente semnificative fata de temperatura scazuta de afara.
Sistemul de purificare cu filtre bazate pe plasma se refera la capacitatea de purificare a aerului prezenta la noua generatie de aparate de aer conditionat. In mare, el contine un sistem de purificare a aerului bazat pe mai multe straturi de procesare. Ele retin pe rand praful fin, mirosurile neplacute si impuritati prezente in aer.
Cateva din caracteristicile noi ale aparatelor de aer conditionat mai sunt ca au un design foarte placut si asigura o ventilatie uniforma in camera. Ele contin functii de autocuratare a sistemului de racire in urma condensului si prafului acumulat. Tehnologiile noi anticorozive sunt folosite la tubulaturile din tevi de cupru pentru a mari durata de functionare a aparatelor de aer conditionat.