Instalare Panouri Solare in Constanta

0
1928

Instalare Panouri Solare in Constanta

Constanta face parte din zonele cu flux energetic solar important (1600 kWh/mp anual) din Romania asadar captarea si valorificarea acestor radiatii este foarte profitabila.

Panourile solare Ferroli utilizeaza eficient energia inepuizabila a soarelui: ele nu produc doar apa calda, ci isi pot aduce aportul si la incalzirea locuintei dumneavoastra.

Utilizand eficient energia solara se economiseste intr-un an pana la 60% combustibil pentru prepararea apei calde menajere si cu pana la 30% combustibil pentru incalzire.

Alegerea locatiei potrivite

Prima decizie pe care trebuie s-o luati este sa hotarati unde ar putea fi montate panourile solare.

Adesea, spatiul este limitat, de aceea este ideal ca panourile solare sa fie montate pe acoperis.

Daca detineti un teren intins, puteti opta pentru un sistem de panouri solare instalate pe sol.

Panouri solare nepresurizate

Acest tip de panou solar este cel mai popular in Romania si se foloseste pentru producere apei calde menajere.

Panourile solare nepresurizate nu consuma nici o alta forma de energie in timpul functionarii, producerea apei calde menajere se realizeaza prin absortia radiatiei termice solare.

Panouri solare presurizate

Spre deosebire de panoul solar nepresurizat acesta este in regim inchis – presurizat. Acesta poate fi un avantaj pentru presiunea mai buna a apei cald.

Avantajele panourilor solare:

  • energiile regenerative reprezinta o alternativa de viitor, sigura si ecologica, pentru combustibilii utilizati in prezent;
  • rezervele naturale de combustibili fosili sunt limitate, iar pretul acestora creste in continu;
  • pozitia geografica a judetului Constanta asigura conditii deosebit de favorabile utilizarii instalatiilor solare peste 220 de zile insorite pe an.

Panourile solare Ferroli se pot instala in aproape orice locuinta, optimizand din punct de vedere energetic instalatia termica.

Panouri solare

O solutie eficienta, ieftina si complet nepoluanta pentru a-ti incalzi locuinta si pentru a prepara apa calda menajera este energia solara.

Cu ajutorul echipamentului potrivit, poti capta si stoca aceasta energie a viitorului pentru a-ti acoperi o buna parte din nevoile tale si ale familiei.

Pachetul solar ECOTUBE NEW 20, care include 3 astfel de panouri solare cu tuburi vidate tip heatpipe.

Stratul din interiorul acestor tuburi transforma energia solara captata in energie termica, iar apoi transfera caldura prin intermediul unor aripioare.

Lichidul din interiorul tevilor se transforma in vapori si apoi din nou in lichid, creand astfel un transfer de caldura circular si neintrerupt cat timp colectorul primeste lumina naturala.

Pachetul solar include, de asemenea, un puffer tank-in-tank FBT1 800 pentru inmagazinarea agentului termic.

Acest echipament are un randament foarte ridicat intr-o instalatie solara datorita suprafetei mari a serpentinelor si poate fi conectat la oricare din sursele de caldura mentionate mai sus.

Tot in aceleasi pachet sunt incluse urmatoarele: regulatorul electronic pentru sisteme solare ECOTRONIC PRO, grupul de pompare IDRO 12S EASY, un vas de expansiune VEF 80, robinet si kit aerisitor automat, 50 KG de antigel si un kit amestec termostatic – tot ce ai nevoie pentru o instalatie solara eficienta.

Trebuie sa stii, inainte de toate, ca sistemul solar este ideal pentru a reduce costurile la incalzire, economia ajungand pana la 30% in sezonul de incalzire.

Noi iti recomandam folosirea sistemului solar impreuna cu centrala electrica LEB TS, in acest fel te poti bucura de toate avantajele oferite de energia solara, atat in sezonul rece, cat si in sezonul cald.

Asadar, exista o multitudine de solutii de incalzire pentru fiecare tip de locuinta, indiferent daca ai acces la gaz, curent electric sau combustibili solizi.

Daca ai acces la gaz recomandam o instalatie compusa din centrala termica in condensatie, radiatoare din otel si termostat de ambiet.

Pentru cei care se bazeaza pe curent electric sugeram o centrala electrica, radiatoare din aluminiu si un termostat pentru optimizarea consumului.

Pentru locuintele cu acces la combustibil solizi recomandam cazanul din fonta cu arzator pe peleti sau un termosemineu care poate fi conectat cu usurinta la un sistem intreg de radiatoare.

Desigur, energia solara este si ea o optiune excelenta, ieftina si deloc poluanta, care iti va ridica nivelul de autonomie al instalatiei tale.