Instalatii termice Constanta

0
1295

Avem experienta si resursele necesare pentru a va proiecta instalatia termica dorita, va putem ajuta la dimensionarea corecta a instalatiei termice, la stabilirea traseelor, la alegerea celor mai potrivite echipamente si garantam o executie desavirsita a lucrarii.

Furnizorii nostri de echipamente vor asigura transportul gratuit al produselor la domiciliul clientului.

Serviciile noastre se adreseaza si asociatiilor de propietari care doresc o reabilitare a instalatiei termice din bloc, avem experienta necesara si in lucrari de reabilitare a subsolurilor de bloc din Constanta.

PCRIS VENT LOGOe perioada verii se recomanda a se inlocui coloanele termice invechite deoarece nu mai prezinta siguranta in exploatare in special pe portiunile aflate in zona planseelor unde nu s a aplicat camasa izolanta intrand in contact direct cu betonul unde condensul faciliteza coroziunea si atragerea sedimentelor provocand obturarea conductelor

Manopera pentru inlocuirea coloanei termice si executia bransamentului la calorifer pentru o camera va fi de 100 ron

  • Executie instalatii termice in Constanta
  • Executie instalatii termice Navodari
  • Executie instalatii termice Mamaia
  • Executie instalatii termice Agigea
  • Executie instalatii termice Eforie
  • Executie instalatii termice Techirghiol

Centrala termică murală reprezintă un aparat consumator de combustibil gazos care are rolul de a transforma energia gazului metan prin ardere în energie termică. Acest aparat este compus din următoarele părţi componente şi echipamente:
– Capacul frontal – este făcut din tablă decapată de 0,8 mm vopsită în câmp electrostatic. Este demontabil. Prin demontare se asigură accesul la celelalte elemente şi echipamente care compun centrala.
– Carcasa camerei presurizate – este făcută din tabla de 1 mm şi împreună cu capacul superior şi cel inferior formează camera presurizată care este etanşă.
– Camera de ardere – este executată din tabla de 0,7 mm, are formă paralelipipedică şi este izolată de fibre ceramice pe partea interioară.
– Vana de gaz – are rolul de a debita cantitatea de gaz necesară arderii şi este controlată electronic pentru a realiza temperatura cerută constantă prin modularea debitului de gaz.
– Arzătorul – are rolul de a combina gazul cu aerul rezultând amestecul combustibil şi de a direcţiona flacăra. Este executat din inox cu 12 rampe şi 12 duze care sunt de două tipuri. Pentru gaze naturale Ø 1,25 mm, iar pentru GPL Ø 0,77 mm.
– Supapa de siguranţă – protejează centrala termică şi instalaţia deschizându-se imediat ce depăşeşte 3 bar.
– Pompa de circulaţie – are rolul de a mişca agentul termic prin circuitul de termoficare.
– Vasul de expansiune – are rolul de a prelua dilatarea termică din circuitul de termoficare.
– Fluxostatul – are rolul de a sesiza apariţia unui flux pe circuitul de apă menajeră.
– Vana cu trei căi – are rolul de a direcţiona agentul termic de pe circuitul de termoficare pe circuitul ce trece prin schimbătorul de căldură în plăci, la apariţia unui flux prin circuitul de apă menajeră.
– Ventilatorul – are rolul de a evacua gazele de ardere, şi creează un debit constant de aer proaspăt. Acesta apare numai în varianta centralei cu tiraj forţat. La varianta cu tiraj natural evacuarea se face printr-o hotă de evacuare gaze, racordată la coş.
– Kit-ul de evacuare – are rolul de a ajuta la evacuarea gazelor de ardere şi de a asigura trecerea aerului proaspăt din exterior spre camera de ardere.

Tipuri de centrale termice:

A. Centrale termice cu tiraj natural
-schimbator de caldura in placi
-schimbator de caldura bitermic
B. Centrale termice cu tiraj fortat
-schimbator de caldura in placi
-schimbator de caldura bitermic
C. Centrale termice cu tiraj fortat in condensatie
Schimbător bitermic BT
Descriere şi funcţionare: este confecţionat din cupru având o dimensiuni compacte. Are două trasee (ţeavă în ţeavă) sub formă de serpentină cu aripioare care au rolul de a mări suprafaţa de schimb de căldură.

Traseul de preparare al apei calde menajere trece prin interiorul traseului de încălzire al agentului termic şi are secţiunea în formă de stea pentru o suprafaţă cât mai mare de transfer termic.
Schimbătorul de căldură bitermic asigură transferul de energie termică de la

Gazele arse către agentul termic din instalaţia de încălzire iar în cazul trecerii pe
regimul de încălzire apa caldă menajeră, transferul se face mai departe către traseul
în care se află apa din circuitul de preparare a apei calde menajere. Pe acest echipament se află montaţi senzorii de temperatură imersaţi în agentul termic şi în apa menajeră preparată şi termostatul de supratemperatură de contact fixat de schimbător cu ajutorul unei cleme de prindere.
Senzorii de temperatură
Descriere şi funcţionare: senzorii de temperatura (termistori, NTC) au rolul de a „citi” temperatura din sistemul de termoficare respectiv din sistemul de apă menajeră.
Aceştia se află montaţi pe schimbătorul de căldură la ieşirea din schimbător având partea activă imersată în agentul termic pe circuitul de termoficare respectiv în apă în sistemul de preparare apă menajeră. Senzorii de temperatură îşi modifică rezistenţa în funcţie de temperatura mediului în care se află. Astfel sistemul de comandă şi control va înregistra temperatura aferentă acelei valori.